Η Φώφη Γεννηματά σήκωσε το «γάντι» του κ. Τσίπρα

Η Φώφη Γεννηματά σήκωσε το «γάντι» του κ. Τσίπρα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να μην παραδώσουν τις προοδευτικές τους ταυτότητες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κάλεσε η Φώφη Γεννηματά τους πολίτες, κατά τη χθεσινή της ομιλία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη. Μια εκλογική περιφέρεια στην οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η επίδοση της παράταξης στις εθνικές εκλογές, μετά τη ρήξη της ηγεσίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που αποτέλεσε για χρόνια «κυρίαρχο» στέλεχος στην περιοχή. Η πρόεδρος του κινήματος, απευθυνόμενη στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε εκείνους που, όπως τόνισε, στράφηκαν προς τη Ν.Δ. μόνο και μόνο για να διώξουν τον Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε ότι επικαλείται τη λογική τους, για ψήφο που «θα αποδυναμώνει το κυβερνών κόμμα και ταυτόχρονα θα αποτελεί δυνατό αντίβαρο στην ανεξέλεγκτη Δεξιά».

Η κ. Γεννηματά κινήθηκε στους γνωστούς δύο άξονες της προεκλογικής ρητορικής της παράταξης. Ενώ άσκησε δριμεία κριτική σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ταυτόχρονα παρουσίασε το ΚΙΝΑΛ ως δύναμη ομαλότητας και πολιτικής σταθερότητας στη χώρα, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για εθνική συνεννόηση «στα μεγάλα ζητήματα και στα εθνικά θέματα», όπως ανέφερε. Παράλληλα, από το σύνολο της χθεσινής περιοδείας της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σε Εδεσσα και Θεσσαλονίκη, δεν έλειψαν και τα μηνύματα προς δεξαμενές ψηφοφόρων με παραδοσιακά στενές σχέσεις με την παράταξη, από την εποχή του ΠΑΣΟΚ. Από την πρωτεύουσα του νομού Πέλλας, όπου βρέθηκε το μεσημέρι, η κ. Γεννηματά εξήγγειλε σειρά μέτρων για τους αγρότες, μεταξύ των οποίων μείωση φορολογίας στο 13%, «ψαλίδι» στις εισφορές, καθώς και ακατάσχετο και αφορολόγητο των επιδοτήσεων. Τέλος, η κ. Γεννηματά δεν άφησε αναπάντητη και την προχθεσινή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπό της, αλλά και στο ΚΙΝΑΛ γενικότερα, καθώς και τις θετικές αναφορές του πρωθυπουργού προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, τις οποίες χαρακτήρισε «κρεσέντο υποκρισίας». «Είναι απύθμενο θράσος ο συγκυβερνήτης του Καμμένου, το βαρίδι της Αριστεράς, να παριστάνει τον αριστερό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας ευτέλισε τις προοδευτικές αρχές και αξίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή