Δεν αναθεωρεί τον στόχο για το έλλειμμα του 2020

Δεν αναθεωρεί τον στόχο για το έλλειμμα του 2020

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποσχόμενη μικρότερο δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2019 στο 2,0% ή 2,1% του ΑΕΠ, αλλά χωρίς νέο στόχο για το 2020, η Ιταλία θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει την Κομισιόν και να αποφύγει ενδεχόμενες κυρώσεις, δήλωσε Ιταλός αξιωματούχος στο Reuters. Ο τρέχων στόχος για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2020 βρίσκεται στο 2,1% του ΑΕΠ.

Η ιταλική κυβέρνηση θα προτείνει ως συμβιβασμό έναν αναθεωρημένο στόχο για φέτος στο περίπου 2,1% του ΑΕΠ, από 2,4% που είχε δηλώσει τον Απρίλιο, ενώ όσον αφορά το 2020 θα υποσχεθεί τη μείωση των δημοσίων δαπανών και την κατάργηση ορισμένων φοροαπαλλαγών, όπως δήλωσε η ανώνυμη πηγή στο Reuters.

«Εχουμε δώσει στην Ε.Ε. όλες τις πιθανές δεσμεύσεις. Οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι και οι αριθμοί μάς λένε ότι η ιταλική οικονομία είναι υγιής και θέλει να αναπτυχθεί. Δεν βρισκόμαστε στον μεσαίωνα πια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ο Ματέο Σαλβίνι, αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης συνεργασίας και ηγέτης της Λέγκας.

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ενδέχεται να συναντηθούν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του G20 στην Ιαπωνία αυτό το Σαββατοκύριακο, ώστε να διαπραγματευτούν για τη διαχείριση του υπέρογκου χρέους της Ιταλίας. Σε περίπτωση που η Κομισιόν κρίνει ότι η Ρώμη δεν έχει βελτιώσει την κατάσταση του προϋπολογισμού της, η πειθαρχική διαδικασία θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Η Ιταλία, που έχει το δεύτερο μεγαλύτερο χρέος στην Ευρωζώνη, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Κομισιόν λόγω της παραβίασης των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων το 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή