Η NASA σχεδιάζει την αποστολή drone στο φυσικό δορυφόρο του Κρόνου

Η NASA σχεδιάζει την αποστολή drone στο φυσικό δορυφόρο του Κρόνου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επόμενη αποστολή της σχεδιάζει η ΝASA στο φυσικό δορυφόρο του πλανήτη Κρόνου, τον Τιτάνα. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο του Reuters, η ΝASA σχεδιάζει την αποστολή μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) στον  μεγαλύτερο από τους φυσικούς δορυφόρους του πλανήτη Κρόνου και τον δεύτερο μεγαλύτερος δορυφόρος στο ηλιακό μας σύστημα, μετά τον δορυφόρο Γανυμήδη του πλανήτη Δία.

Η NASA σχεδιάζει την αποστολή drone στο φυσικό δορυφόρο του Κρόνου-1

Η πορτοκαλί ατμόσφαιρα του Τιτάνα, εικόνα από την αποστολή Cassini.

Ο διαστημικός οργανισμός ανακοίνωσε σήμερα ότι το Dragonfly θα πραγματοποιήσει πτήση πάνω από τον Τιτάνα με στόχο να διερευνήσει μελλοντικές πιθανές τοποθεσίες προσγείωσης. 

Η αποστολή είναι μέρος του προγράμματος New Frontiers της NASA. Οι επιστήμονες θεωρούν τον Τιτάνα ελκυστικό μέρος για να μελετήσουν εάν θα  μπορούσε να φιλοξενήσει τη μικροβιακή ζωή.

Ανακαλύφθηκε από τον Κρίστιαν Χόυχενς στις 25 Μαρτίου του 1655 και πήρε το όνομα Τιτάνας από τους τιτάνες που ήταν αδέλφια του Κρόνου. Το 2017, το διαστημόπλοιο Cassini «βυθίστηκε» στον Κρόνο, τερματίζοντας δύο δεκαετίες εξερεύνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή