Νέο «χρυσό» με Χρ. Βολικάκη

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία χρυσή σελίδα στην ποδηλατική του ιστορία έγραψε στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ ο Χρήστος Βολικάκης. Ο πρωταθλητής μας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκρατς. Τερμάτισε πρώτος σε 17.57. Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας μετά την πρωτιά της Αννας Κορακάκη στο σπορ πιστόλι 25 μ.

Στο ποδηλατοδρόμιο του Μινσκ από νωρίς η κερκίδα είχε… γαλανόλευκο χρώμα. Η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής το νέο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρο της Ελληνικής Σπύρο Καπράλο, είχε φτιάξει «εξέδρα» για να στηρίξουν τον ποδηλάτη μας. Ο Χρήστος Βολικάκης ταξίδεψε στη Λευκορωσία σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και το επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Από το πρώτο δευτερόλεπτο ο 31χρονος βρέθηκε στους τέσσερις προπορευόμενους και πήρε την πρωτιά με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων από τον Κάζιμιετς Προκόπιτσιν (Πολωνία), ο οποίος ήρθε δεύτερος. Τρίτος ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του σκρατς του 2018 Γιαουχένι Κάραλιοχ (Λευκορωσία).

«Ο Χρήστος ήταν από τους πιο δυνατούς στον αγώνα και κοντραριζόταν με τον Λευκορώσο για την πρώτη θέση. Οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να τους εμποδίσουν. Οταν ο αγώνας έφτασε στο σπριντ, εκεί ο Χρήστος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Εξάλλου από το αγώνισμα του σπριντ προέρχεται. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αλλά θα έρθουν και άλλες», δήλωσε στην «Κ» ο Ζαφείρης Βολικάκης, αδελφός του πρωταθλητή. Ο Ζαφείρης μαζί με τον Χρήστο θα αγωνιστούν αύριο στο μάντισον.  

Την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Χρήστο Βολικάκη έκανε ο Σπύρος Καπράλος. Ηταν η πρώτη απονομή του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ως «Αθανάτου».

Την ευκαιρία να αγωνιστεί ανάμεσα στους 18 καλύτερους αθλητές του σύνθετου ατομικού της Ευρώπης θα έχει αύριο ο Νίκος Ηλιόπουλος. Ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής ήταν ιδιαίτερα σταθερός κατά την εκτέλεση των προγραμμάτων του και πήρε το «εισιτήριο» για τον αυριανό τελικό ως 14ος με 79,765 βαθμούς. Αντίθετα, η Ελβίρα Κατσάλη έμεινε στην 33η θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή