Οταν ο Τσίπρας απειλεί

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν θα ξεμπλέξουν εύκολα με την Αριστερά». Επιτέλους ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε την Αμερική. Ο ίδιος μπορεί να νομίζει ότι έφτασε στην Ινδία, όμως όντως είναι η Αμερική. Οποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, όση κοινοβουλευτική άνεση κι αν έχει, θα χρειαστεί πολύς κόπος για να βρει την άκρη στον λαβύρινθο που έχτισε η τετραετία. Ομως η «απεύθυνση» δεν απευθύνεται μόνον ( σύστοιχο αντικείμενο της τσιπραϊκής διαλέκτου) στους πολιτικούς του αντιπάλους. Απευθύνεται και σε όσους έχουν πάρει την απόφαση να τους ψηφίσουν. Ο φόβος είναι διάχυτος ότι αν εκλεγεί η Ν.Δ. η χώρα θα ξαναζήσει την περίοδο των «Αγανακτισμένων». Με αφορμή την κατάργηση του ασύλου, η Αθήνα θα καεί, και οι μιλίτσιες θα στήνουν οδοφράγματα με το παραμικρό. Η Ευρώπη θα δαιμονοποιηθεί για ακόμη μία φορά και μουσουργοί θα χύνουν δάκρυα στις πλατείες για τη δημοκρατική ΕΡΤ. Είναι γνωστόν πως η Αριστερά έχει αγαστές σχέσεις με τα απολιθώματα. Το 2019, μάλιστα, το κίνημα θα έχει εμπλουτισθεί από νέες δυνάμεις της δημοκρατίας μας, με ιδέες που τις συντηρούν φρέσκες με καθημερινή γυμναστική, όπως ο ΓΑΠ.

Ο Τσίπρας δεν είναι καλός πολιτικός. Δεν μπόρεσε να διαχειρισθεί τη νίκη του, ξόδεψε τη δημοφιλία του με την αλαζονεία του νεόπλουτου, και τώρα δεν μπορεί να διαχειρισθεί την ήττα του. Δεν καταλαβαίνει ότι τη Ν.Δ. θα την ψηφίσουν όχι μόνον οι νεοδημοκράτες, όχι μόνον όσοι ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα, αλλά και ένας κόσμος του οποίου το κύριο κίνητρο είναι η κούραση. Η Ελλάδα πειραματίσθηκε με την Αριστερά και το πείραμα απέτυχε. Ο συνδυασμός χάους και αυταρχισμού εξάντλησε και τις ελάχιστες κοινωνικές δυνάμεις, τις ήδη καταπονημένες από την προηγούμενη περίοδο της κρίσης. Οι ομάδες κρούσης χωρίς πολιτική κάλυψη από την κυβέρνηση θα συρρικνωθούν στις πραγματικές τους διαστάσεις. Τυχάρπαστοι αποσυνάγωγοι. Πόσοι θα διαμαρτυρηθούν αν καταργηθεί το άσυλο; Πόσοι θα εξεγερθούν αν καθαρίσει το Πολυτεχνείο; Κι αν η νέα κυβέρνηση αποφασίσει να μετατρέψει τον βροντόσαυρο της ΕΡΤ σε δημόσια τηλεόραση, από ποιους θα ζητήσουν συμπαράσταση οι συνδικαλιστές της; Θα διαπιστώσουν ότι και οι μουσουργοί ξέρουν από πολιτική και δεν πουλάνε την τέχνη τους δωρεάν.

Ο Τσίπρας σταδιοδρόμησε περιφέροντας τα λείψανα της προοδευτικής ορθοδοξίας. Αποδείχθηκε ότι ούτε τον καρκίνο θεραπεύουν, ούτε δίνουν στους αόμματους τα «ματάκια» τους, ούτε στους χωλούς τα «ποδαράκια» τους. Η απειλή του θυμίζει σύζυγο που βρήκε τα πράγματά του στον δρόμο και την κλειδαριά αλλαγμένη. Φωνάζει, ξεσηκώνει τους γείτονες, όμως, όταν αυτοί του φωνάζουν «Σκασμός!» γιατί βαρέθηκαν τους καβγάδες του ζεύγους, παίρνει τα μπογαλάκια του και ψάχνει

για ξενοδοχείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή