ΣΔΟΕ και DEA εντόπισαν 1,6 τόνους χάπια Captagon στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφίες)

ΣΔΟΕ και DEA εντόπισαν 1,6 τόνους χάπια Captagon στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφίες)

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tρία εμπορευματοκιβώτια με 1,6 τόνους χάπια captagon, προερχόμενα από τη Λαττάκεια της Συρίας και με τελικό προορισμό την Κίνα εντόπισαν και δέσμευσαν  στο λιμάνι του Πειραιά υπάλληλοι του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε σε συνεργασία με το εν Ελλάδι γραφείο της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (D.E.A).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. τα εμπορευματοκιβώτια ήταν έμφορτα με σανίδες MDF κατανεμημένες σε 20 παλέτες ανά εμπορευματοκιβώτιο.

ΣΔΟΕ και DEA εντόπισαν 1,6 τόνους χάπια Captagon στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφίες)-1

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, στο πρώτο εκ των τριών εμπορευματοκιβωτίων και ο οποίος ολοκληρώθηκε σήμερα, διαπιστώθηκε ότι αυτό περιείχε πράγματι σανίδες MDF  εντός των οποίων είχε αποκρυβεί μεγάλη ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών χαπιών Captagon, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Το σύνολο της κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών δισκίων CAPTAGON, από το πρώτο μέχρι στιγμής εμπορευματοκιβώτιο, ανέρχεται σε 1 τόνο και 590 κιλά, που αντιστοιχεί σε 10.018.260 εκατομμύρια χάπια.

ΣΔΟΕ και DEA εντόπισαν 1,6 τόνους χάπια Captagon στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφίες)-2

Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει ποτέ κατασχεθεί στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες που έχουν κατασχεθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Διενεργείται έρευνα για την ανακάλυψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων, καθώς επίσης και  για να διαπιστωθεί αν ο τελικός προορισμός των εμπορευματοκιβωτίων ήταν η Κίνα.

ΣΔΟΕ και DEA εντόπισαν 1,6 τόνους χάπια Captagon στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφίες)-3

Οι έρευνες ήδη επεκτείνονται στο δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο, όπου αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Σαββατοκύριακου. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και στα τρία εμπορευματοκιβώτια θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή