Πανελλαδικές: Αποφόρτιση με συμπληρώματα διατροφής

Πανελλαδικές: Αποφόρτιση με συμπληρώματα διατροφής

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ένταση και το άγχος των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων οδήγησε σε 30% αύξηση της δαπάνης για αγορά συμπληρωμάτων ενέργειας από τα ηλεκτρονικά (online) φαρμακεία τον Μάιο, τον μήνα δηλαδή πριν από τις εξετάσεις, σε σχέση με τον Απρίλιο του ίδιου έτους.

Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας eRetail Audit της Convert Group, ένα από τα πιο περιζήτητα προϊόντα που συνέβαλαν στην αποφόρτιση των υποψηφίων κατά την αγχωτική διαδικασία των εξετάσεων ήταν τα συμπληρώματα που περιέχουν ιχθυέλαιο, τα οποία και κέρδισαν μεγάλο μερίδιο σε σχέση με την συνολική αγορά.

Παράλληλα, με τις online παραγγελίες που αφορούσαν τα συμπληρώματα με ιχθυέλαιο, οι καταναλωτές προσέθεσαν και παιδικά συμπληρώματα καθώς και βιταμίνες Β, που βοηθούν στην τόνωση της ενέργειας, αλλά και στη μείωση της κόπωσης. Από την άλλη, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, μικρότερη ανάπτυξη παρατηρήθηκε στα συμπληρώματα για την ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης. Οι μεγάλες εκπτώσεις, η τεράστια ποικιλία προϊόντων, αλλά και η γρήγορη παράδοση στον χώρο του καταναλωτή που προσφέρουν τα online φαρμακεία έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την αγορά συμπληρωμάτων διατροφής, καλλυντικών και βρεφικών προϊόντων από το συγκεκριμένο κανάλι διανομής. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που στην κατηγορία των συμπληρωμάτων ενέργειας παρατηρήθηκαν εκπτώσεις έως και 60% στα e-shops των φαρμακείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή