Μήνυμα προς την Αγκυρα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ούτε μία ψήφος χαμένη» είναι το μήνυμα που επιμένει να εκπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος και χθες από τον Εβρο επανέλαβε ότι δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός και ότι «η αποχή είναι ήττα της δημοκρατίας», ειδικά ενώπιον του «μεγάλου διακυβεύματος» της κάλπης της 7ης Ιουλίου. Ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας εξέπεμψε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. από τα σύνορα με την Τουρκία, στις Καστανιές Εβρου.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο 1ο Επιτηρητικό Φυλάκιο στις Καστανιές Εβρου, στα σύνορα με την Τουρκία, μίλησε για «εξαιρετικά σημαντική πολιτική συγκυρία», κατά την οποία, όπως είπε, είναι σημαντικό να σταλεί στην απέναντι πλευρά «ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, επιθυμίας καλής γειτονίας, που πάντα όμως θα στηρίζεται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στον σεβασμό των απαράβατων κανόνων καλής γειτονίας». Ακόμη, συνεχάρη τα στελέχη και το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τους στρατιώτες που υπηρετούν στα σύνορα, ενώ αναφέρθηκε και στο σημαντικό κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή. Από την Ορεστιάδα επανέλαβε ότι η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ αφορά και την Ευρωπαϊκή Ενωση και ότι, αν συνεχιστεί, η Ε.Ε. πρέπει να επιβάλει κυρώσεις.

«Θέλουμε όλες και όλοι να συμμετέχουν στην κάλπη, και κυρίως τα νέα παιδιά», τόνισε λίγο αργότερα από την Αλεξανδρούπολη. Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα παρότρυνε τους νέους «να μη χαραμίσουν την ψήφο τους σε μικρά κόμματα τα οποία γεννήθηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον οργής, αλλά δεν έχουν ρόλο να παίξουν στη νέα φωτεινή Ελλάδα, την οποία οραματιζόμαστε». Υπενθυμίζεται ότι ως τέτοια έχει χαρακτηρίσει τόσο τη Χρυσή Αυγή όσο και το κόμμα του Κυρ. Βελόπουλου, καλώντας τους πολίτες να τα αφήσουν εκτός Βουλής. «Αν την επόμενη μέρα η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά δεν έχουμε ισχυρή εντολή, εκ των πραγμάτων θα μπούμε σε περιπέτειες. Ή δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας με την ταχύτητα και με την αποφασιστικότητα την οποία θέλουμε», σημείωσε ακόμη από το Διδυμότειχο. Τόνισε μάλιστα, απευθυνόμενος στους αναποφάσιστους και σε όσους δεν ψήφισαν Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, ότι πρέπει να πειστούν να εμπιστευθούν το κόμμα του, γιατί το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι «πολύ μεγαλύτερο: αν η χώρα θα φύγει μπροστά με ορμή ή αν θα μείνει σε αυτήν την παρακμή την οποία βιώνουμε σήμερα».

«Περάσαμε δέκα χρόνια βαθιάς κρίσης, ωστόσο η δεύτερη πενταετία της κρίσης ήταν αχρείαστη», ανέφερε από την Αλεξανδρούπολη, θυμίζοντας «τέτοια εποχή ακριβώς πριν από 4 χρόνια έκλειναν οι τράπεζες και κάποιοι έκαναν την περήφανη διαπραγμάτευση και το κάλπικο δημοψήφισμα, για να κάνουν τελικά το “Οχι” “Ναι” και να εξαπατήσουν για άλλη μία φορά τους Ελληνες». «Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και είμαστε υπερήφανοι για την επιλογή μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., που σήμερα θα παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Κιλκίς και θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει συνάντηση με τους υποψηφίους βουλευτές της Α΄ και της Β΄ Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή