Δεν αρκεί μια συγγνώμη

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε, αλλιώς δεν εξηγείται. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε, λέει, συγγνώμη. Από τον πρόεδρο των εταιρειών δημοσκοπήσεων Δημ. Μαύρο, όπως ο ίδιος αποκάλυψε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ. Του έστειλε, είπε, ο πρωθυπουργός μήνυμα στο κινητό του ζητώντας συγγνώμη για τις επιθέσεις που είχε κάνει πριν από τις ευρωεκλογές κατά των εταιρειών δημοσκοπήσεων οι οποίες έδιναν νίκη της Ν.Δ. με 10 ποσοστιαίες μονάδες περίπου. Τελικά, οι δημοσκοπήσεις έπεσαν μέσα – εξ ου και το SMS. Ηταν η πρώτη δημόσια –τρόπος του λέγειν– συγγνώμη του κ. Τσίπρα. Αν και θα έπρεπε να είχε ζητήσει πολλές φορές στη διάρκεια της τετραετίας. Πρώτα απ’ όλα από τους ανθρώπους που τον ψήφισαν τον Ιανουάριο του 2015, επειδή τους βομβάρδισε με σωρεία ψεμάτων. Από το σκίσιμο των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο, έως τη μείωση της φορολογίας παντού, τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, το χάρισμα των δανείων της Ελλάδας από τους Γερμανούς κ.λπ., κ.λπ. Εξι μήνες αργότερα, έπειτα από μια παλαβή διαπραγμάτευση και ένα γελοίο και διχαστικό δημοψήφισμα, ο κ. Τσίπρας υπέγραφε το τρίτο μνημόνιο στο κατώφλι του Grexit κάνοντας ακριβώς τα αντίθετα απ’ όσα είχε υποσχεθεί και φορτώνοντας στη χώρα 100 δισ. ευρώ και τρία ακόμη χρόνια λιτότητας. Είχαμε αυταπάτες, είπε μετά ο κ. Τσίπρας…

Πολλές συγγνώμες, όμως, θα έπρεπε να είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός και από τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους γερμανοτσολιάδες, τους προσκυνημένους και τους Μερκελιστές, τους οποίους καθύβριζε καθημερινά επειδή υπέγραψαν μνημόνια. Για να γίνει «ο πιο καλός ο μαθητής» στα μνημονιακά μέτρα, με την κυρία Μέρκελ να μην κρύβει τον θαυμασμό της για τον αριστερό πρωθυπουργό που έκανε στροφή 180 μοιρών και επέβαλε την άποψή του χωρίς αγανακτισμένους στο Σύνταγμα και χωρίς ν’ ανοίξει μύτη.

Συγγνώμη οφείλει ο κ. Τσίπρας σε όλο τον ελληνικό λαό για την καταστροφική διακυβέρνηση της τετραετίας του. Για τις συνεχείς παρεμβάσεις του στους θεσμούς και την προσπάθειά του να επιβάλλει τη θέλησή του στη Δικαιοσύνη είτε για να δοθούν τηλεοπτικές άδειες στους εκλεκτούς του, είτε για να «λερώσει» πρώην πρωθυπουργούς και πρώην υπουργούς με υπαγορευμένα κατηγορητήρια. Συγγνώμη όμως οφείλει και επειδή επέτρεψε στους μπαχαλάκηδες να απασχολούν καθημερινά τη ζωή μας και κρατούν ολόκληρες περιοχές της Αθήνας όμηρους της βίας τους. Αλλα και γιατί προσπάθησε να κοροϊδέψει την κοινή γνώμη, για την ανικανότητα της κυβέρνησης και της κρατικής μηχανής στο Μάτι.

Η αλαζονεία, οι ιδεοληψίες, η διοικητική ανεπάρκεια, οι αναχρονισμοί της κυβέρνησης Τσίπρα, πήραν ήδη το πρώτο σκληρό μήνυμα στις ευρωεκλογές, ενώ ανάλογη αναμένεται και η έκβαση στις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Τσίπρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξανασκεφτεί τον ρόλο του και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, χωρίς να επιστρέψει στον έμφυτο λαϊκισμό του. Η χώρα έχει χάσει πολύτιμο χρόνο εξαιτίας των ερασιτεχνισμών του. Με κύριους χαμένους τους οικονομικά ανίσχυρους και τη μεσαία τάξη. Και τα παιδιά μας που έφυγαν και παραμένουν στο εξωτερικό για να βρουν μια αξιοπρεπή δουλειά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή