Απόλυτα πιστή στο ζεύγος Τραμπ η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

Απόλυτα πιστή στο ζεύγος Τραμπ η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 13 Ιουνίου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την αποχώρηση της Σάρα Σάντερς από τη θέση του εκπροσώπου  Τύπου και πρόσφατα ανακοινώθηκε η αντικαταστάτης της: η 42χρονη Στέφανι Γκρίσαμ, ανύπαντρη μητέρα δύο γιων και απόλυτα πιστή στον Τραμπ, που  φημίζεται για τα αιχμηρά της σχόλια που έχουν στόχο εκείνους που πάνε κόντρα στον Πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία.

«Η Γκρίσμα είναι μαζί μας από το 2015 – ο πρόεδρος και εγώ δεν μπορούμε να σκεφτούμε κανέναν καλύτερο για να υπηρετήσει την κυβέρνηση και τη χώρα», έγραψε στο Twitter η ίδια η Μελάνια Τραμπ – η 42χρονη εργαζόταν στην Ανατολική Πτέρυγα, στο πλευρό της Πρώτης Κυρίας, μέχρι να ανακοινωθεί πριν λίγες μέρες το νέο της πόστο. 

Στον κύκλο του προέδρου Τραμπ η Στέφανι Γκρίσαμ έχει αποδείξει ότι είναι πιστή εδώ και χρόνια και ελάχιστα πρόσωπα στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας του έχουν τέτοια μακροχρόνια σχέση μαζί του όπως εκείνη. 

Το καλοκαίρι του 2015 η Γκρίσαμ εργαζόταν στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, στη διάρκεια της οποίας ανέπτυξε καλή σχέση με τον πρόεδρο. Μάλιστα όπως σημειώνει η προκάτοχός της, η Σάντερς, «έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο του προέδρου όσο και της Πρώτης Κυρίας, κάτι που είναι πολυτέλεια εδώ. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία μαζί τους».

Απόλυτα πιστή στο ζεύγος Τραμπ η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου-1

Σύμβουλοι του Τραμπ περιγράφουν τη σχέση του με την Γκρίσαμ ως μια σχέση που είναι δομημένη πάνω στη βάση της αμοιβαίας προστασίας και εμπιστοσύνης. Η ίδια η Γκρίσαμ υποστηρίζει ότι, παρά τα όσα γράφονται, ο Τραμπ δεν είναι φωνακλάς και επιθετικός απέναντι στους άλλους. «Είναι σκληρός και απαιτητικός αλλά πολύ συμπονετικός. Είναι αυτό ακριβώς που βλέπεις», λέει για τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Δεινή «υπέρμαχος» της Μελάνια και του Ντόναλντ

Η 42χρονη Γκρίσαμ, ανύπαντρη μητέρα δύο γιων, φημίζεται για τα αιχμηρά της σχόλια που έχουν στόχο εκείνους που πάνε κόντρα στην Μελάνια Τραμπ και τον σύζυγό της. 

Όταν ο Τραμπ είχε επιτεθεί λεκτικά εναντίον της δημοσιογράφου και γνωστής επικριτή του προέδρου, Μίκα Μπρζεζίνσκι, το καλοκαίρι του 2017 – σχολιάζοντας μάλιστα ότι «αιμορραγούσε σε όλο της το πρόσωπο επειδή είχε μόλις κάνει λίφτινγκ» – αντί να μείνει αμέτοχη, η Γκρίσαμ αποφάσισε να εμπλακεί στην κόντρα εκδίδοντας ανακοίνωση για λογαριασμό της Μελάνια: «Όταν δέχεται επίθεση ο σύζυγός της, εκείνη θα χτυπήσει δέκα φορές δυνατότερα».

Αλλά και όταν η πρώτη σύζυγος του Τραμπ, η Ιβάνα Τραμπ, χαρακτήρισε τον εαυτό της «πρώτη σύζυγο Τραμ»  και ως εκ τούτου «Πρώτη Κυρία», ενώ προωθούσε πέρυσι το βιβλίο της, η Γκρίσαμ χαρακτήρισε την Ιβάνα «συμφεροντολόγα που προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή».

Όταν τον περασμένο Ιούνιο η Μελάνια Τραμπ δέχτηκε κριτική για την επιλογή της να φορέσει ένα τζάκετ με το μήνυμα «ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ, ΕΣΕΝΑ;» στην πλάτη σε επίσκεψή της σε κέντρο φιλοξενίας παιδιών μεταναστών στο Τέξας, η Γκρίσαμ επιτέθηκε στα αμερικανικά μίντια επειδή είχαν σχολιάσει αρνητικά την εμφάνιση της Πρώτης Κυρίας.

«Είναι απλά ένα τζάκετ. Δεν υπάρχει κάποιο υπονοούμενο», είπε η Γκρίσαμ στους δημοσιογράφους και συνέχισε και μέσω Twitter την αντεπίθεση καταγγέλλοντας την έκταση που έδωσαν τα μίντια στις στυλιστικές επιλογές της Πρώτης Κυρίας αντί να ασχολούνται με το έργο της και πρόσθεσε δύο hashtags: #Ενδιαφέρεται#ΕίναιΑπλάΈναΤζάκετ.

Όταν τον Νοέμβριο του 2018 αποπέμφθηκε η αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μίρα Ρικαρντέλ έγινε γνωστό ότι είχε έρθει σε αντιπαράθεση με κάποιους συμβούλους της Μελάνια όταν εκείνη προετοιμαζόταν για την πρώτη της σόλο επίσκεψη στην Αφρική.

Όταν δεν ανέλαβε δράση το επιτελείο του προέδρου, η Γκρίσαμ πήρε την κατάσταση στα χέρια της εκδίδοντας μια ανακοίνωση με την οποία απέπεμπε την Ρικαρντέλ χωρίς καμία προειδοποίηση προς την κυβέρνηση. «Είναι η θέση του γραφείου της Πρώτης Κυρίας ότι η Μίρα Ρικαρντέλ δεν είναι αντάξια της τιμής να εργάζεται για εκείνην», ανέφερε η ανακοίνωση.

Λίγες μέρες αργότερα η Ρικαρντέλ αποχώρησε από την θέση της και μετακινήθηκε σε άλλη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή