Το «έσκασε» από το Ντουμπάι η σύζυγος του σεΐχη αλ Μακτούμ

Το «έσκασε» από το Ντουμπάι η σύζυγος του σεΐχη αλ Μακτούμ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Λονδίνο φέρεται να έχει βρει προσωρινά  καταφύγιο  η δεύτερη σύζυγος του δισεκατομμυριούχου κυβερνήτη του Ντουμπάι και πρωθυπουργού της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σείχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ.

Η πριγκίπισσα  Χάγια Μπιντ Αλ Χουσεΐν της Ιορδανίας (ετεροθαλής αδερφή του βασιλιά Αμπντάλα) ζητά διαζύγιο αφού πρώτα κατέφυγε στη Γερμανία, όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Η σύζυγος του σείχη του Ντουμπάι το «έσκασε» από το εμιράτο με τη βοήθεια Γερμανού διπλωμάτη και κατάφερε να παρει μαζί της τα δύο της παιδιά, ηλικίας 11 και 7 ετών, και περίπου  50 εκατ. ευρώ. 

Η πριγκίπισσα Χάγια φέρεται να εγκατέλειψε τον σύζυγό της λόγω κακοποίησης και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ξένων μέσων ενημέρωσης, οι γερμανικές αρχές χώρας απέρριψαν τις αιτήσεις του σεΐχη να παραδώσουν στο εμιράτο την πριγκίπισσα.

Η απόδραση της 45χρονης γαλαζοαίματης έρχεται μετά την αποτυχημένη προσπάθεια διαφυγής της κόρης του αλ Μακτούμ το 2018. Η 33χρονη Λατίφα προσπάθησε να φύγει από τη βασιλική οικογένεια και να ζητήσει άσυλο καταγγέλλοντας πως την κρατούσαν φυλακισμένη και την βασάνιζαν. Ωστόσο, εντοπίστηκε σε ένα σκάφος στον Ινδικό Ωκεανό και επιστράφηκε δια της βίας πίσω στο Ντουμπάι .

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή