Η «Ρεγκάτα των Σπετσών» έγραψε και πάλι ιστορία

Η «Ρεγκάτα των Σπετσών» έγραψε και πάλι ιστορία

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μπουνάτσα και μποφόρια, με σκάφη που η ηλικία τους αγγίζει τον αιώνα, με πανέμορφα καΐκια, έξοχα δείγματα της τέχνης των Ελλήνων καραβομαραγκών, με έμπειρους ιστιοπλόους και με νέα παιδιά αλλά, πάνω από όλα, με ανθρώπους που τιμάνε τη ναυτοσύνη, διεξήχθη και αυτή τη χρονιά η Ρεγκάτα των κλασικών σκαφών των Σπετσών. Το μπογάζι ανάμεσα στο νησί της Μπουμπουλίνας και στις ακτές τις Πελοποννήσου γέμισε με πανέμορφα σκαριά, με κάθε ένα από αυτά να «κουβαλάει» τη δική του ιστορία και χιλιάδες ναυτικά μίλια.

Η «Ρεγκάτα των Σπετσών» έγραψε και πάλι ιστορία-1

«Σε αυτή τη διοργάνωση δεν έχουν τόση σημασία τα αποτελέσματα όσο ότι αγωνιζόμαστε με αυτά τα σκάφη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται για δύσκολα σκάφη και, πραγματικά, αποτελεί ερώτημα πως κατάφερναν οι παλαιοί ιστιοπλόοι να τα ταξιδέψουν είτε σε αγώνες είτε για αναψυχή», δήλωσε στην «Κ» ο Γιάννης Μιτάκης, ο οποίος άφησε για λίγο την προετοιμασία για το Τόκιο και βρέθηκε στο τιμόνι της «Glaramara», μαζί με τους «χάλκινους» Ολυμπιονίκες των 470 Τάκη Μάντη και Παύλο Καγιαλή.

Σκαριά μονοκάταρτα, δικάταρτα, τρικάταρτα, με πολύχρωμα μπαλόνια, με φλόκους, με μαΐστρες, σκαριά με την ομορφιά να προκύπτει από τη λιτή πολυτέλεια, αποτέλεσαν μαγνήτη για όσους βρέθηκαν στο νησί του Αργοσαρωνικού από τις 27 ως τις 30 Ιουνίου. 

Η «Ρεγκάτα των Σπετσών» έγραψε και πάλι ιστορία-2

Η διοργάνωση του Ναυτικού Ελλάδος διεξήχθη για ένατη χρονιά, και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο ωραίους αγώνες κλασικών σκαφών στην ανατολική Μεσόγειο. Οι γραφικές Σπέτσες, το νησί που φημίζεται για την, ανά τους αιώνες, ναυτική του παράδοση υποδέχτηκε τα πληρώματα του αγώνα και τους επισκέπτες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ρεγκάτα συμβάλει στην προβολή της περιοχής και στην τοπική οικονομία.

«Αποτελεί μία τονωτική οικονομική ένεση για το νησί. Η περιοχή ενδείκνυται για τέτοιου είδους αγώνα. Απολαμβάνουμε να κάνουμε ιστιοπλοΐα εκεί. Εμείς κατακτήσαμε για τρίτη χρονιά την πρωτιά και πραγματικά είμαστε χαρούμενοι γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος», μας είπε ο Σίμος Καμπουρίδης, πρωταθλητής στην ανοικτή θάλασσα, ο οποίος αγωνίστηκε με τον «Αετό».

Ανάμεσα στα άλλα πληρώματα υπήρχε και ένα αμιγώς γυναικείο στο «Χρυσιής». Με το πανέμορφο ξύλινο λατίνι «έτρεξαν», μεταξύ άλλων, και οι «χάλκινες» Ολυμπιονίκες Σόφια Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη. «Ήταν η πρώτη φορά που φτιάξαμε ένα γυναικείο πλήρωμα και μπήκαμε σε λατίνι. Είμαστε ενθουσιασμένες που υλοποιήσαμε την ιδέα. Του χρόνου θα οργανωθούμε καλύτερα», δήλωσε στην «Κ» η Σοφία Παπαδοπούλου. Το συγκεκριμένο πλήρωμα βραβεύτηκε ως το πλήρωμα με την πιο ωραία εμφάνιση.

Η «Ρεγκάτα των Σπετσών» έγραψε και πάλι ιστορία-3

Στις πρώτες θέσεις των κατηγοριών τους βρέθηκαν τα σκάφη: Κλασικά σκάφη: Α΄ κατηγορία: Larne (Α. Κέδρος), Β΄: Lizza (Σ. Παπαγιανόπουλος), Sot A’: Baccara (N. Larrey), Cont Classic: Αετός (Ν. Σινούρης). Παραδοσιακά σκάφη: Α΄: Βίκινγκ (Μ. Στασινόπουλος), Β΄: Στρατής (Στρ. Ανδρεάδης). Παραδοσιακές λέμβοι: Α΄: Νηριής (Ε. Δήμου), Β΄: Μελισσάκι (Ε. Καφετζιδάκης), Γ΄: Άγιος Γρηγόριος (Α. Μακρής). 

Ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας ήταν και «Η Καθημερινή»

Φωτογραφίες: Νίκος Αλευρομύτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή