Μήνυμα στήριξης στις Ενοπλες Δυνάμεις από Κυρ. Μητσοτάκη

Μήνυμα στήριξης στις Ενοπλες Δυνάμεις από Κυρ. Μητσοτάκη

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το αξιόμαχο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι αυτό το οποίο μας επιτρέπει να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τα διεθνή συμφέροντα της χώρας, με γνώμονα το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο από θέση ισχύος».

Αυτό ανέφερε, εκπέμποντας μήνυμα στήριξης στις ένοπλες δυνάμεις, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από την 111 πτέρυγα μάχης, στη Νέα Αγχίαλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από την Πειραιώς, η επίσκεψη αυτή, είχε, όμως, και πιο προσωπικό χαρακτήρα για τον κ. Μητσοτάκη καθώς εκεί υπηρέτησε τη θητεία του. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επισκέπτομαι την 111 πτέρυγα μάχης στην οποία υπηρέτησα το σύνολο της στρατιωτικής μου θητείας πριν από 27 χρόνια. Από τότε πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Αυτό το οποίο δεν έχει αλλάξει είναι το φρόνημα των αξιωματικών και υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, η αίσθηση του καθήκοντος, η αυταπάρνηση με την οποία υπηρετούν την Πατρίδα», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Μήνυμα στήριξης στις Ενοπλες Δυνάμεις από Κυρ. Μητσοτάκη-1

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε, ακόμη, ότι θα είναι δίπλα στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που παρ’ ότι υπέστησαν τις συνέπειες της δεκαετούς κρίσης, εξακολούθησαν να υπηρετούν την πατρίδα με υψηλό φρόνημα. «Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι την επόμενη μέρα, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, η επόμενη κυβέρνηση θα είναι δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις για να διορθώσει κάποιες από τις αρνητικές επιπτώσεις της δεκαετούς αυτής κρίσης», ανέφερε o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.   

Μείωση άμεσης φορολογίας, δουλειές, ασφάλεια του πολίτη

Στη συνέχεια, κριτική στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα για την απουσία του από τη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, άσκησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., από την πόλη του Αλμυρού.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε για καθολική μείωση της άμεσης φορολογίας, αλλά και για πολλές και νέες δουλειές, ώστε «για να γυρίσουν τα παιδιά μας από το εξωτερικό», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μιλώντας για την ασφάλεια του πολίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο, προσθέτοντας: «Θέλουμε οι φοιτητές να βλέπουν τους συμφοιτητές και καθηγητές τους, και όχι τους μπαχαλάκηδες και τους εμπόρους ναρκωτικών».

Παραλλήλως, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να μην υπάρξει εφησυχασμός και χαμένη ψήφος, αντιθέτως πρέπει να δοθεί η μάχη πόρτα πόρτα για τη μεγάλη νίκη, τόνισε.

Eκανε μάλιστα άνοιγμα και προς τους ψηφοφόρους εκείνους που δεν είχαν ψηφίσει ΝΔ και τους ζήτησε τη φορά αυτή να προτιμήσουν το κόμμα του οποίου ηγείται.

Και υποσχέθηκε από την επόμενη μέρα κιόλας, των εκλογών τα πρώτα δείγματα γραφής και την εφαρμογή ενός πλήρως κοστολογημένου προγράμματος.

«Κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί, κανένα επίδομα δεν θα κοπεί»

Ακολούθησε η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στον Βόλο, όπου, μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε ότι κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί κια πως κανένα επίδομα δεν πρόκειται να κοπεί. Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να αξιολογούνται και θα αξιολογούνται, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επανέλαβε δε, το άνοιγμα προς ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν ΝΔ στις πρόσφατες ευρωεκλογές, με την εξής αναφορά: «Καλώς να έρθουν σε εμάς, τους θέλουμε όλους ως συνοδοιπόρους». Με τον Κυρ. Μητσοτάκη να λέει ότι η χώρα πρέπει να έχει ισχυρή κυβέρνηση στις 7 Ιουλίου.

Σε διάλογο που είχε με έναν κληρικό, ο πρόεδρος της ΝΔ του είπε ότι παρότι το άρθρο 3 του Συντάγματος είναι στα προς αναθεώρηση άρθρα, εν τούτοις η ΝΔ δεν θα το αναθεωρήσει. Γιατί -όπως ανέφερε- οι σχέσεις Εκκλησίας και κράτους είναι και καθορισμένες και διακριτές.

Σε άλλο σημείο, ο Κυρ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να πάρει η πόλη του Βόλου δυναμική ανάπτυξης, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από διάφορους τρόπους π.χ. τη μείωση φορολογίας, με τελικό στόχο, την προσέλκυση επενδύσεων.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή