Μπάσκετ: Οι 18 κλήσεις της Εθνικής

Μπάσκετ: Οι 18 κλήσεις της Εθνικής

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πληθωρική παρουσία των τριών αδελφών Αντετοκούνμπο, η δεδομένη ύπαρξη του «στυλοβάτη» Γιάννη Μπουρούση και η δικαιωματική εκπροσώπηση πέντε εκ των παικτών που «σφράγισαν» τη συμμετοχή της Εθνικής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας και η απουσία του Κώστα Κουφού χαρακτήρισαν τη σύνθεση των 18 κλήσεων του Θανάση Σκουρτόπουλου για την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Το μεγαλύτερο ζητούμενο της Εθνικής θα είναι η ομοιογένεια και η αρμονική ενσωμάτωση του «Greek Freak».

Η επιστροφή των Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μάντζαρη, ύστερα από ενάμιση χρόνο απουσίας, ήταν αναμενόμενη, ενώ στη θέση του πλέι μέικερ η Εθνική αναμένεται να έχει υπεροπλία από τη συνύπαρξη των Καλάθη και Σλούκα και παράλληλα ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θα δείξει αν πετύχει στη δεύτερη απόπειρα ένταξής του στην τελική 12άδα.

Η πρόσκληση του μικρότερου αδελφού των Αντετοκούνμπο, Κώστα, έχει την ερμηνεία του «ρούκι». Στην αφετηρία της προετοιμασίας, που περιλαμβάνει τρία τουρνουά φιλικών σε Ηράκλειο, Αθήνα και Κίνα, θα τεθούν οι: Αθηναίου, Γ. Αντετοκούνμπο, Θ. Αντετοκούνμπο, Κ. Αντετοκούνμπο, Βασιλόπουλος, Καλάθης, Κόνιαρης, Λαρεντζάκης, Μάντζαρης, Μήτογλου, Γιάννης Μπουρούσης, Ντόρσεϊ, Παπαγιάννης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζης, Σαλούστρος και Σλούκας.

• Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού προχώρησε με μια συμφωνία (Ντεσόν Τόμας), μια διαφωνία (Θανάσης Αντετοκούνμπο), δύο προσεγγίσεις (Γιάνις Στρέλνιεκς, Μπέντιλ) και μια αποδέσμευση (Μιχάλης Λούντζης). Οι «πράσινοι» οριστικοποίησαν τη διετή ανανέωση του συμβολαίου του Τόμας, ο οποίος θα λάβει αύξηση 15% στις αποδοχές του, έως το 2021. Αντίθετα, η πρώτη πρόταση στον Αντετοκούνμπο για υπογραφή νέου διετούς συμβολαίου δεν ικανοποίησε τον παίκτη, ο οποίος δεν πρόκειται να δοκιμασθεί στο καλοκαιρινό καμπ των Μιλγουόκι Μπακς. Στους μεταγραφικούς στόχους του τεχνικού Αργύρη Πεδουλάκη βρίσκεται ο Λετονός Γιάνις Στρέλνιεκς. Στην πρώτη επαφή του με τον Παναθηναϊκό ζήτησε 1 εκατ. ευρώ και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, ενώ σε τελικό στάδιο συμφωνίας είναι η περίπτωση του Αμερικανού Μπεν Μπέντιλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή