Δεν θα λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά της Ιταλίας η Κομισιόν

Δεν θα λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά της Ιταλίας η Κομισιόν

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον της Ιταλίας για το χρέος της, δεν θα εκκινήσει δηλαδή τη διαδικασία υπερβολικού ελλείματος.

Η Κομισιόν θα εξετάσει όλες τις πληροφορίες για τη δημοσιονομική κατάσταση της ιταλικής οικονομίας πριν λάβει την τελική της απόφαση, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, ηγέτης του Κινήματος των 5 Αστέρων, σε ανάρτησή του στο Facebook, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε για τη δουλειά του στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.

«Αποφεύχθηκε μια πειθαρχική διαδικασία που θα μπορούσε να πλήξει τη χώρα», δήλωσε. «Η Ιταλία δεν το άξιζε αυτό και η σημερινή ανακοίνωση δικαιώνει την Ιταλία και αυτή την κυβέρνηση»

Η Ρώμη ανακοίνωσε τα νέα στοιχεία για τους τελευταίους έξι μήνες, σύμφωνα με τα οποία η πρόβλεψη για το έλλειμμα της χώρας βρίσκεται περίπου επτά δισεκατομμύρια ευρώ κάτω από τον στόχο, λόγω των χαμηλότερων δαπανών και των αυξημένων εσόδων.

Mερίδα αναλυτών προειδοποιεί πως το κλίμα θα μπορούσε και πάλι να αλλάξει έναντι της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ, καθώς η ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει να βρει επιπλέον 40 δισ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα σχέδιά της για το 2020, χωρίς να διογκώσει και πάλι το έλλειμμα. 

με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή