Μέλος της Ακαδημίας των Οσκαρ ο Ελληνας μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης

Μέλος της Ακαδημίας των Οσκαρ ο Ελληνας μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέλος της Ακαδημία των Οσκαρ έγινε ο Ελληνας μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης. Ο κ. Μαυροψαρίδης, ο οποίος ήταν υποψήφιος στα φετινά Οσκαρ για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Η Ευνοούμενη» ενώ βραβεύθηκε από την Αμερικανική Ενωση Μοντέρ, θα έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στα βραβεία.

Η Ακαδημία ανακοίνωσε τα 842 νέα μέλη της, πρόσωπα καταξιώμενα σε όλα τα πεδία του κινηματογράφου (σκηνοθέτες, ηθοποιοί, παραγωγοί κ.α.).

Ο κ. Μαυροψαρίδης έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου όπως οι Γ. Πανουσόπουλος, Ν. Περάκης, Στ. Τσιώλης, Γ. Τσεμπερόπουλος, Τ. Μπουλμέτης, Α. Τσαγγάρη, Ν. Τριανταφυλλίδης, Ο. Μαλέα, Σ. Εξάρχου και άλλοι.

Σε συνέντευξη του στη Μαρία Κατσουνάκη για την «Κ» είχε δηλώσει: «Ο ρυθμός του χορού ανάμεσα στον θεατή και τον δημιουργό, η πρόκληση περιέργειας, προσμονής, πότε μπροστά από τον θεατή ξαφνιάζοντας τον, πότε σταματώντας το χρόνο (suspended reality). Μας απασχολεί ο οργανικός παλμός του μοντάζ, η μουσικότητα, η συναισθητική εμπειρία εικόνας και ήχου. Το μοντάζ είναι το πιο καθαρό κινηματογραφικό μέσο, καθώς όλα τα άλλα συναντώνται και στις άλλες τέχνες. Το μοντάζ μόνο με την αυτοσχεδιαστική τζαζ μπορεί να συγκριθεί στην αμεσότητα και το ξάφνιασμα της εναλλαγής τόνου και χρώματος και στην απελευθέρωση από τα δεσμά του χωροχρόνου, στην προσπάθειά του να εκφράσει το ανέκφραστο παρότι δέσμιο στην “αντικειμενικότητα” της εικόνας. Είναι ακριβώς η εκτέλεση της παρτιτούρας που παίζεται μουσικά σε κινηματογραφικό και πραγματικό χρόνο στο μυαλό του θεατή».

Ανάμεσα στα νέα μέλη της Ακαδημίας των Όσκαρ για φέτος, συναντάμε γνωστά ονόματα όπως αυτά των Lady Gaga, Κλερ Φόι, Τομ Χόλαντ, Στέρλινγκ Κ. Μπράουν, Μέλανι Λοράν, Ντέιμιαν Λιούις, Ελίζαμπεθ Μος και Aρτσι Παντζάμπι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή