Συνελήφθη ο φερόμενος ως αρχηγός της ρατσιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία»

Συνελήφθη ο φερόμενος ως αρχηγός της ρατσιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής ο φερόμενος ως αρχηγός της ρατσιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία», ο οποίος οδηγείται το απόγευμα της Πέμπτης στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για έναν 48χρονο καθηγητή, ο οποίος αντιμετώπιζει κατηγορίες για εμπρησμό, φθορές ξένης περιουσίας και απειλές κατ’ εξακολούθηση, καθώς επίσης και για οπλοφορία.

Η ρατσιστική οργάνωσης «Κρυπτεία», έγινε γνωστή το 2017 όταν επιτέθηκε στο σπίτι του Αμίρ, του 11χρονου μαθητή από το Αφγανιστάν, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του.

Τότε, μέλη της «Κρυπτείας», είχαν πετάξει πέτρες και μπουκάλια στην οικεία που διέμενε η οικογένεια του 11χρονου Αμίρ, στην περιοχή της Δάφνης, ενώ είχαν αφήσει κι ένα χαρτόνι με το οποίο καλούσαν την οικογένεια να φύγει άμεσα από την Ελλάδα.

Συνελήφθη ο φερόμενος ως αρχηγός της ρατσιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία»-1

Η «Κρυπτεία», μεταξύ άλλων ενεργειών, είχε πραγματοποιήσει εμπρηστική επίθεση σε Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2018 -καταφέρνοντας μόνο μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο-, ενώ μέλη της είχαν εκδιωχθεί κακήν κακώς όταν και πάλι επιχείρησαν να τοποθετήσουν εμπρηστικό μηχανισμό σε οίκημα αντιεξουσιαστών στην περιοχή του Φιλοπάππου.

Η ρατσιστική οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για τον εμπρησμό του καταυλισμού μεταναστών – εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, στις 7 Ιουνίου 2018 αλλά και για τη φασιστική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων. 

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο Μιχάλης Λώλης, αξιωματικός του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή