Σόου με επίκεντρο τον Τραμπ η 4η Ιουλίου

Σόου με επίκεντρο τον Τραμπ η 4η Ιουλίου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Για πρώτη φορά μετά το 1970, όταν ο τότε πρόεδρος Νίξον απηύθυνε διάγγελμα από τον Λευκό Οίκο, ένας Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να θέσει τον εαυτό του στο επίκεντρο των εορτασμών για την 4η Ιουλίου.

Σόου με επίκεντρο τον Τραμπ η 4η Ιουλίου-1
Σόου με επίκεντρο τον Τραμπ η 4η Ιουλίου-2
Σόου με επίκεντρο τον Τραμπ η 4η Ιουλίου-3

Εντυπωσιασμένος από τον εορτασμό της 14ης Ιουλίου στο Παρίσι, τον οποίο παρακολούθησε πριν από δύο χρόνια, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε φέτος εντολή να τοποθετηθούν τεθωρακισμένα ως διάκοσμος γύρω από το Λίνκολν Μεμόριαλ και να πραγματοποιηθούν υπερπτήσεις από αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, περιλαμβανομένων ελικοπτέρων και αεροσκαφών του στόλου συνοδείας του προεδρικού αεροσκάφους AirForce1. Σε αυτό που ο Τραμπ χαρακτήρισε «show of a lifetime», δηλαδή σόου που θα το θυμάται κανείς για μια ζωή, περιλαμβάνονταν επιδείξεις με πυροτεχνήματα και συναυλίες στο Καπιτώλιο. Εξω από το μνημείο του Λίνκολν, ο Τραμπ απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό, επαινώντας τις ένοπλες δυνάμεις και όσους συνέβαλαν «στη ζωή, την ελευθερία και την επιδίωξη της ευτυχίας».

Σόου με επίκεντρο τον Τραμπ η 4η Ιουλίου-4
Σόου με επίκεντρο τον Τραμπ η 4η Ιουλίου-5
Σόου με επίκεντρο τον Τραμπ η 4η Ιουλίου-6

 

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η ομιλία του Αμερικανού προέδρου είχε «πατριωτικό» χαρακτήρα, απαντώντας στις επικρίσεις σύμφωνα με τις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ θα μετέτρεπε το βήμα που ο ίδιος έφτιαξε για τον εαυτό του σε εφαλτήριο αυτοπροβολής και σκηνικό προεκλογικής εκδήλωσης. Πάντως, η ακτιβίστρια Μιντία Μπέντζαμιν θύμισε ότι το 1970, όταν ο Ρίτσαρντ Νίξον θέλησε να χρησιμοποιήσει τους εορτασμούς για να τονώσει τα πατριωτικά αισθήματα υπέρ του πολέμου του Βιετνάμ, οι εικόνες από την Ουάσιγκτον τον διέψευσαν, καθώς ο χώρος γέμισε με διαδηλωτές εναντίον του πολέμου. Η ίδια προανήγγειλε ότι πέρα από τον αληθινό Τραμπ, στην περιοχή θα βρισκόταν και ο «Τραμπ-μωρό», ένα γιγάντιο μπαλόνι που ειρωνεύεται την ωριμότητα των αποφάσεων του επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σόου με επίκεντρο τον Τραμπ η 4η Ιουλίου-7
Σόου με επίκεντρο τον Τραμπ η 4η Ιουλίου-8

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή