«Διαζύγιο» Coca – Cola με Lavazza λόγω της Costa Coffee

«Διαζύγιο» Coca – Cola με Lavazza λόγω της Costa Coffee

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στους δύο τρίτος δεν χωρεί» λέει μια παροιμία και φαίνεται ότι το ίδιο ίσχυσε και στην περίπτωση της συνεργασίας Coca – Cola HBC με τον ιταλικό όμιλο καφέ Lavazza. Οι δύο όμιλοι ανακοίνωσαν χθες την πρόωρη διακοπή της συνεργασίας τους, η οποία είχε ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2016, με αιτία του «διαζυγίου» να θεωρείται η πρόσφατη εξαγορά από τη Τhe Coca – Cola Company της έτερης εταιρείας καφέ Costa Coffee. Ηδη, η Lavazza φέρεται να είναι σε διαπραγματεύσεις με την Pepsico, για να αναλάβει η δεύτερη τη διανομή των προϊόντων της πρώτης στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες η Coca – Cola HBC AG και η Lavazza, η συνεργασία τους θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου 2019. Μάλιστα, αμφότερες οι εταιρείες δεσμεύονται ότι μέχρι την ολοκλήρωση της μεταξύ τους συνεργασίας, οι πελάτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ίδια υποστήριξη και όλες οι υφιστάμενες συμφωνίες θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε ισχύ.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία που είχαν συνάψει οι δύο πλευρές το 2016 προέβλεπε ότι η Coca – Cola HBC θα αποτελούσε τον επίσημο διανομέα των προϊόντων καφέ Lavazza στην Ελλάδα, ενώ επίσης ο όμιλος θα αναλάμβανε, εκτός από τη διανομή, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ σε επίπεδο χονδρικής του ιταλικού σήματος στην ελληνική αγορά.

Η απόφαση, ωστόσο, της The Coca – Cola Company (εμφιαλωτής της οποίας είναι η Coca – Cola HBC) να εξαγοράσει τον περασμένο Ιανουάριο την Costa Limited (Costa Coffee) άλλαξε τα δεδομένα. Μάλιστα, στις αρχές Ιουνίου, ο επικεφαλής της Coca – Cola HBC Ζόραν Μπογκντάνοβιτς μιλώντας σε αναλυτές στο Λονδίνο χαρακτήρισε την εν λόγω εξαγορά φοβερή ευκαιρία που έχει προοπτικές ανάπτυξης.

Ο κ. Πρ. Νικολαΐδης, επικεφαλής του τμήματος καφέ της Coca-Cola HBC, δήλωσε: «Η συνεργασία μας μάς χάρισε πολύτιμη εμπειρία σε μια σημαντική κατηγορία που υποστηρίζει το όραμά μας να προσφέρουμε επιλογές στον καταναλωτή όλες τις ώρες της ημέρας. Ο καφές θα συνεχίσει και στο μέλλον να έχει καταλυτικό ρόλο σε αυτή τη στρατηγική. Ωστόσο, έχουμε συμφωνήσει ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή να διαχωρίσουμε τις δραστηριότητές μας, καθώς διερευνούμε καινούργιες και διαφορετικές συνεργασίες σε αυτήν την κατηγορία». Από την πλευρά του ο κ. Μάουρο Μαντοβάνι, εμπορικός διευθυντής του ομίλου Lavazza, δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι χώρα με στρατηγική σημασία για εμάς. Θα επιταχύνουμε τη δραστηριότητά μας στην αγορά με πιο άμεση προσέγγιση μάρκετινγκ, χτίζοντας στέρεες συνεργασίες με εξειδίκευση στον καφέ σε τοπικό επίπεδο και συνεχίζοντας χωρίς διακοπή όλες τις συνεργασίες που αναπτύχθηκαν από την Coca – Cola HBC στην Ελλάδα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή