Διεθνής διαγωνισμός πυραυλικής Airbus Sloshing Rocket Workshop

Διεθνής διαγωνισμός πυραυλικής Airbus Sloshing Rocket Workshop

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Ιούλιο του 2019 η EUROAVIA Patras σε συνεργασία με την Airbus, την Ariane Group και το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει στην Πάτρα το διεθνή διαγωνισμό πυραυλικής Airbus Sloshing Rocket Workshop.          

H EUROAVIA είναι ο Ευρωπαϊκός οργανισμός φοιτητών αεροδιαστημικής και αεροναυπηγικής. Ιδρύθηκε το 1959 και σήμερα έχει περισσότερα από 2000 μέλη σε 42 Πανεπιστήμια σε 18 ευρωπαϊκές χώρες, την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Η EUROAVIA Patras ως τοπική κοινότητα της EUROAVIA στην Πάτρα είναι μια από τις πιο δραστήριες φοιτητικές ομάδες στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Συνεργάζεται άμεσα με τα τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Προσφέρει στους φοιτητές την δυνατότητα να καινοτομήσουν και να εργαστούν, παράλληλα με τις σπουδές τους, σε ερευνητικά projects που σχετίζονται με τις μεγάλες προκλήσεις του τομέα της Αεροναυπηγικής προάγοντας το πνεύμα και τις αξίες της συλλογικής συνεργασίας.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν πενήντα ομάδες φοιτητών από το εξωτερικό οι οποίες έχουν σχεδιάσει πυραύλους με κινητήρες νερού οι οποίοι περιέχουν ως φορτίο μία δεξαμενή με ασυμπίεστο υγρό. Κατά τη διάρκεια της πτήσης το υγρό θα κινείται ακανόνιστα εντός της δεξαμενής με αποτέλεσμα να βγάζει τον πύραυλο από την επιθυμητή τροχιά. Σκοπός του διαγωνισμού, είναι να δημιουργηθούν καινοτόμα αεροδυναμικά σχέδια πυραύλων των οποίων η πορεία δεν θα επηρεάζεται από την κίνηση του υγρού.

Ο διαγωνισμός αποτελείται από δύο φάσεις. Στην πρώτη οι συμμετέχοντες παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα από την Airbus προκειμένου να μάθουν τις βασικές επιστημονικές αρχές που διέπουν το σχεδιασμό και την κατασκευή πυραύλων νερού. Στη συνέχεια θα υποβάλλουν τα σχέδια τους συνοδευόμενα από επιστημονικές αναφορές και κατασκευαστικές λεπτομέρειες στην Airbus, η οποία θα τα αξιολογήσει. 

Στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού, οι πέντε ομάδες με τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα επισκεφτούν την Πάτρα από τις 7/7 έως τις 13/7, όπου θα κατασκευάσουν και θα πετάξουν τους πυραύλους τους σε αεροδρόμιο της περιοχής. Η κατασκευή θα γίνει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την εταιρεία κατασκευής σύνθετων υλικών Adamant Composites.

Η αξιολόγηση της τελικής φάσης του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί από μηχανικούς και στελέχη της Airbus.

Η οργανωτική επιτροπή του Airbus Sloshing Rocket Workshop

Διεθνής διαγωνισμός πυραυλικής Airbus Sloshing Rocket Workshop-1

Πάνος Κορόγιαννης  Υπεύθυνος Χορηγιών Επιτροπής

Παύλος Πανταζής  Πρόεδρος Οργανωτικής

Γιώργος Μαυρογένης  Υπεύθυνος Χώρων Διαμονής

Στράτος Ρήγας Υπεύθυνος Πυραύλων

Χάρης Λιναράς Υπεύθυνος Δραστηριοτήτων               

Ευανθία Σισμάνογλου Υπεύθυνη Μεταφορών

Κώστας Τσιακτάνης  Υπεύθυνος Γευμάτων

Βασίλης Μαγειράκος Πρόεδρος EUROAVIA Patras            

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή