AUDEMARS PIGUET CODE 11.59 Selfwinding Chronograph

AUDEMARS PIGUET CODE 11.59 Selfwinding Chronograph

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμονή στη λεπτομέρεια, καινοτόμες λύσεις και σχεδιαστικές πρωτοτυπίες χαρακτηρίζουν τη νέα συλλογή CODE 11.59 by Audemars Piguet, που έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης SIHH 2019. Εξέχον μέλος της, ένας χρονογράφος με ολοκαίνουριο ενοποιημένο αυτόματο μηχανισμό, ο οποίος έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί in-house στη Manufacture της ελβετικής εταιρείας, στο Le Brassus. Όπως όλα τα μέλη της οικογένειας CODE 11.59, το design του είναι ιδιαίτερο και βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

Την πρωτοποριακή κατασκευαστικά κάσα, η οποία ακροβατεί ανάμεσα στον κύκλο και το οκτάγωνο, διαθέτει σκελετωμένους βραχίονες που στο επάνω μέρος τους είναι κολλημένοι επάνω στην υπέρλεπτη στεφάνη ενώ από κάτω ακουμπούν απαλά στην πλάτη της κάσας, απολύτως ευθυγραμμισμένοι.

AUDEMARS PIGUET CODE 11.59 Selfwinding Chronograph-1

Το μοναδικό στο είδος του κρύσταλλο ζαφειριού το οποίο εσωτερικά έχει σχήμα θόλου ενώ εξωτερικά είναι καμπυλωτό μόνο καθέτως, από το 12 ως το 6, λειτουργώντας σαν μεγεθυντικός φακός.

AUDEMARS PIGUET CODE 11.59 Selfwinding Chronograph-2

Το πρωτοφανές τρισδιάστατο λογότυπο που δημιουργείται από λεπτές στρώσεις χρυσού. Κάθε γράμμα συνδέεται με το επόμενο με τριχοειδείς συνδέσμους και τοποθετείται με το χέρι επάνω στο καντράν με μικροσκοπικές βάσεις που είναι σχεδόν αόρατες στο μάτι.

AUDEMARS PIGUET CODE 11.59 Selfwinding Chronograph-3

Οι χρονογράφοι της συλλογής CODE 11.59 έχουν διάμετρο 41 mm, γεγονός που τους καθιστά ιδανικούς τόσο για ανδρικούς όσο και για γυναικείους καρπούς.

AUDEMARS PIGUET CODE 11.59 Selfwinding Chronograph-4

Το καντράν από λάκα ξεχωρίζει για την μινιμαλιστική του κομψότητα και την τελειότητά του στην παραμικρή του λεπτομέρεια. Ιδιαιτέρως προσεγμένοι είναι οι τρεις μετρητές χρονογράφου: 12 ωρών στο 3, 30 λεπτών στο 9 και μικρών δευτερολέπτων στο 6. Οι μετρητές έχουν μπιζουτέ περίγραμμα από χρυσό, ένα φινίρισμα πολύ δύσκολο να επιτευχθεί σε λακαριστό καντράν. Στην περιφέρεια ένας λεπτός δακτύλιος φιλοξενεί την ταχυμετρική κλίμακα.

Οι χρονογράφοι CODE 11.59 by Audemars Piguet διατίθενται σε τέσσερις επιλογές: δύο με κάσα από ροζ χρυσό 18Κ και καντράν σε μαύρη ή μπλε λάκα…

AUDEMARS PIGUET CODE 11.59 Selfwinding Chronograph-5

…και άλλες δύο με κάσα από λευκό χρυσό 18Κ και καντράν σε μαύρο ή μπλε χρώμα. Όλοι οι χρονογράφοι Code 11.59 φορούν λουράκια από εκλεκτό δέρμα αλιγάτορα σε μπλε ή μαύρο χρώμα.

AUDEMARS PIGUET CODE 11.59 Selfwinding Chronograph-6

Στο εσωτερικό χτυπά ο ολοκαίνουριος manufacture μηχανισμός Calibre 4401, ο οποίος διαθέτει ημερομηνία ακαριαίας αλλαγής, ενοποιημένο μηχανισμό χρονογράφου με column-wheel και λειτουργία flyback, χάρη στην οποία μπορεί κανείς να κάνει επανεκκίνηση στον χρονογράφο χωρίς προηγουμένως να χρειάζεται να κάνει stop και reset.

AUDEMARS PIGUET CODE 11.59 Selfwinding Chronograph-7

Ο μηχανισμός λειτουργεί με συχνότητα 4 Hz (28.800 ταλαντώσεις/ώρα), προσφέρει ενεργειακή αυτονομία 70 ωρών και είναι εφοδιασμένος με έναν skeleton ρότορα από ροζ χρυσό 22Κ, τον οποίο μπορεί να θαυμάσει κάποιος από τη διάφανη πλάτη του ρολογιού.

AUDEMARS PIGUET CODE 11.59 Selfwinding Chronograph-8

Δείτε και το σχετικό video…

Δείτε όλα τα μοντέλα της νέας συλλογής CODE11.59 της Audemars Piguet, εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Audemars Piguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Athina Prestige (τηλ.: 210-3629251)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή