ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα πιο αφράτα μπιφτέκια με γέμιση λαχανικών

ΝΙΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ

Φωτογραφία: Jessica Morfis

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Κιμάς, Κρέας, Λαχανικά, κολοκύθι, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο, Πιπεριές, Ψωμιά

Μπιφτέκια. Η καλύτερη απάντηση στην ερώτηση «Τι θα φάμε σήμερα;».

Μέτριας Δυσκολίας / Προετοιμασία: 20' Χρόνος: 10'

 

Υλικά για 4 μερίδες
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα, θρυμματισμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 2 ξερά κρεμμύδια, χοντροτριμμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 60 ml ελαιόλαδο + για το ταψί
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Για τη γέμιση

  • 1 μικρό κολοκυθάκι, τριμμένο
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 4 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
  • 1/3 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια. Ζυμώνουμε με τα χέρια για 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει το μείγμα και να πλάθεται ευκολότερα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί. Πλάθουμε τον κιμά σε 8 μικρά μπιφτέκια.

Πιέζουμε το καθένα με το χέρι ώστε να πλατύνει, βάζουμε στο κέντρο 1 κουτ. σούπας γέμιση και κλείνουμε το μείγμα του κιμά για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. Αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Συνοδεύουμε με σαλάτα και πατάτες τηγανητές ή πουρέ.

Στο ποτήρι μας σκουρόχρωμο ροζέ από Μαυροδάφνη, Tempranillo, Αγιωργίτικο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ