ΚΚΕ: Η πόλωση διαμόρφωσε το αποτέλεσμα

ΚΚΕ: Η πόλωση διαμόρφωσε το αποτέλεσμα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προβληματισμό φαίνεται πως υποδέχθηκαν στην ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, καθώς υπήρχε η προσδοκία πως τα ποσοστά του κόμματος και η εκπροσώπησή του στη νέα Βουλή θα ήταν μεγαλύτερα της προηγούμενης περιόδου.

Ο προβληματισμός αυτός ήταν ιδιαιτέρως εμφανής στη σύντομη δήλωση του γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, από το περιεχόμενο της οποίας, μεταξύ άλλων, προκύπτει ότι το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα οφείλεται κυρίως στις συνθήκες πόλωσης και στην απαξίωση των ιδεών της Αριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με τη σειρά τους διαμόρφωσαν ευρύτερα ένα κλίμα συντηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.

«Οι συνθήκες των εκλογών, όπως και των ευρωεκλογών πριν από ένα μήνα, αποτύπωσαν έναν νέο συσχετισμό μεταξύ των αστικών κομμάτων με κύριο χαρακτηριστικό την υπεροχή της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και, επομένως, την κυβερνητική εναλλαγή, χωρίς όμως ουσιαστική αλλαγή πολιτικής με ταυτόχρονη ενίσχυση του διπολισμού αλλά και μια συνολική τάση συντηρητικοποίησης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δημ. Κουτσούμπας, για να συνεχίσει: «Στις εκλογές καταγράφηκε δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που τα τελευταία χρόνια υλοποίησε την αντιλαϊκή πολιτική, συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, είναι αρνητικό το γεγονός ότι ένας κόσμος στράφηκε σε παλαιότερες, δοκιμασμένες αντιλαϊκές επιλογές όπως είναι η Ν.Δ. Η καπηλεία, η συκοφάντηση αριστερών, σοσιαλιστικών αξιών από τον ΣΥΡΙΖΑ αποστράτευσαν αριστερό ριζοσπαστικό κόσμο, επέδρασαν αρνητικά στο εργατικό λαϊκό κίνημα ευρύτερα».

Ο κ. Κουτσούμπας, αφού χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι υποχώρησε σημαντικά σε ψήφους και ποσοστά η Χ.Α., πρόσθεσε: «Το ποσοστό του ΚΚΕ επιτεύχθηκε μέσα σε συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων, απογοήτευσης, αποχής, μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούν όχι μόνον οι αστικές πολιτικές δυνάμεις όπως η Ν.Δ., αλλά και αυτές που παρουσιάζονται ως αριστερές.

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα, με το ποσοστό που έδωσε ο ελληνικός λαός στο ΚΚΕ, θα δώσει όλες τις δυνάμεις της τα επόμενα χρόνια για την προώθηση και την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας. Οι ψήφοι του ΚΚΕ θα κατατεθούν από αύριο το πρωί σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά στα σχολεία και στις σχολές, για την οργάνωση των αγώνων, για να εμποδιστούν αντιλαϊκά νέα μέτρα, για την ανακούφιση όλων όσοι υποφέρουν». Και κατέληξε: «Τα δύσκολα δεν τέλειωσαν. Ολοι νιώθουμε ότι το παραμύθι της μεταμνημονιακής εποχής, της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης, δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή