Κυρ. Μητσοτάκης στο CNBC: Είναι μια σημαντική νίκη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη

Κυρ. Μητσοτάκης στο CNBC: Είναι μια σημαντική νίκη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «σημαντική νίκη για την Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη μεγάλη του νίκη στις εκλογές της Κυριακής.

Ο νέος πρωθυπουργός μιλώντας στο αμερικανικό κανάλι CNBC επισήμανε ειδικά ότι «η Χρυσή Αυγή δεν κατάφερε να περάσει το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή και αυτό είναι μια μεγάλη νίκη για την Δημοκρατία στην Ελλάδα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε επίσης «πολύ υπερήφανος που πήρε ένα κόμμα του 28% στις τελευταίες (σ.σ. εθνικές) εκλογές και το πήγε σχεδόν στο 40%».

«Πήρα μια ξεκάθαρη πλειοψηφία την οποία αρκετοί πριν από μερικά χρόνια θεωρούσαν αδύνατη αλλά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια ισχυρή εντολή για αλλαγή στην Ελλάδα και αυτό έχω υποσχεθεί στους Έλληνες ότι θα κάνω και θα το κάνω».

Ο νέος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η ατζέντα του περιλαμβάνει ενίσχυση της οικονομίας, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. «Η σύσταση της νέας κυβέρνησης θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα, επομένως ζητώ λίγη υπομονή για τον νέο υπουργό Οικονομικών, ο οποίος θα ορκιστεί αύριο, το πρώτο υπουργικό συμβούλιο θα διεξαχθεί την Τετάρτη και η δουλειά θα ξεκινήσει από σήμερα», υπογράμμισε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή