Εκπλήξεις και ανατροπές στη μάχη του σταυρού

Εκπλήξεις και ανατροπές στη μάχη του σταυρού

3' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα ο Πολάκης, έξω ο Σταθάκης στα Χανιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός ο Τέρενς Κουίκ, αλλά μέσα η Ραλλία Χρηστίδου. Η καταμέτρηση σταυρών έκρυβε εκπλήξεις και ανατροπές. Αναλυτικά, στην Α΄ Αθηνών, η Ν.Δ. εκλέγει έξι βουλευτές: Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κικίλια, Αγγελο Συρίγο, Θάνο Πλεύρη, Νικήτα Κακλαμάνη και Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Εκτός μένουν η Φωτεινή Πιπιλή, ο Θεόδωρος Φορτσάκης και ο Δημήτρης Τσιόδρας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Φίλης και Χριστόφορος Βερναρδάκης. Από το ΚΚΕ εκλέγεται η Λιάνα Κανέλλη, από το Κίνημα Αλλαγής ο Κώστας Σκανδαλίδης, από το ΜέΡΑ25 η Αγγελική Αδαμοπούλου και από την Ελληνική Λύση ο Βασίλειος Γραμμένος.

Στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθήνας, νικητές στη μάχη του σταυρού από τη Ν.Δ. αναδείχθηκαν οι Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης και Ζωή Ράπτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Κώστα Ζαχαριάδη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιώργο Κατρούγκαλο, αφήνοντας εκτός στελέχη όπως ο Τέρενς Κουίκ, η Ελένη Αυλωνίτου και η Αννέτα Καββαδία. Το ΚΚΕ εκλέγει τον Θανάση Παφίλη, το Κίνημα Αλλαγής τον Ανδρέα Λοβέρδο, το ΜέΡΑ25 τον Κλέωνα Γρηγοριάδη, ενώ από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου εκλέγεται ο Γεώργιος Διαμαντόπουλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθήνας, εκλέγοντας τέσσερις βουλευτές, έναντι τριών της Ν.Δ. (μεταξύ αυτών τον πρόεδρο του κόμματος). Συγκεκριμένα, εκλέγονται οι Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Χαρά Καφαντάρη, ενώ για την τελευταία θέση έδιναν μέχρι αργά χθες τη μάχη ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Από τη Ν.Δ. εκλέγονται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αλλά και ο Γιάννης Λοβέρδος, με το Γ. Γιακουμάτο να αναμένει την απόφαση του προέδρου του κόμματος για την έδρα που θα καταλάβει. Η Νάντια Γιαννακοπούλου αναδείχθηκε νικήτρια στη μάχη στο ΚΙΝΑΛ (δεύτερος, πολύ κοντά, ο Μιχάλης Καρχιμάκης), ο Κρίτων Αρσένης εκλέγεται από το ΜέΡΑ25 και η Μαρία Αθανασίου από την Ελληνική Λύση.

Στον Νότιο Τομέα, εκλέγονται από τη Ν.Δ. οι Νίκος Δένδιας, Κώστας Κυρανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Αννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη και Μπάμπης Παπαδημητρίου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Νίκος Παππάς, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας, Ραλλία Χρηστίδου και Νίκος Ξυδάκης. Οι Χρήστος Κατσώτης και Κανέλλα Γεωργοπούλου εκλέγονται από το ΚΚΕ, η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25 και ο Δημήτριος Βαγενάς από την Ελληνική Λύση. Η εκλογική περιφέρεια του Νοτίου Τομέα της Β΄ Αθηνών ήταν μία από τις τρεις περιφέρειες που ήταν υποψήφια η κ. Γεννηματά. Αν δεν είναι η περιφέρεια που θα επιλέξει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, την έδρα θα καταλάβει η Τόνια Αντωνίου ή ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μεταξύ των οποίων η μάχη μαινόταν έως αργά χθες.

Οι Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος αλλά και η Νόνη Δούνια εξελέγησαν για τη Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιά. Τη μία έδρα του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει ο Θοδωρής Δρίτσας, ενώ με σημαντική διαφορά εκλέχθηκε Σεμίνα Διγενή από το ΚΚΕ. Στη Β΄ Πειραιά επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει τους Νίνα Κασιμάτη, Γιάννη Ραγκούση και Τρύφωνα Αλεξιάδη. Η Ν.Δ. εκλέγει τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, ενώ ανάλογα ποια εκλογική περιφέρεια θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαρτηθεί εάν θα μπει στη Βουλή ο Γιάννης Τραγάκης. Το ΚΚΕ εκλέγει τη Διαμάντω Μανωλάκου και η Ελληνική Λύση τη Σοφία-Χάιδω Ασημακοπούλου. Τη μία έδρα του ΜέΡΑ25 καταλαμβάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Οι Γεωργία Μαρτίνου, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου (Ν.Δ.) εκλέγονται στην Ανατολική Αττική, ενώ μία έδρα του ΣΥΡΙΖΑ κατοχυρώνεται στον Χρήστο Σπίρτζη και ανάλογα με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα ενδεχομένως και στον Νάσο Αθανασίου. Εκλέγονται επίσης η Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΚΙΝΑΛ), η Ελένη Γερασιμίδου που μέχρι αργά «κονταροχτυπιούνταν» με τον Γιάννη Γκιόκα (ΚΚΕ), Αντ. Μυλωνάκης (Ελλ. Λύση) και Μαρία Απατζίδη (ΜέΡΑ25). Στη Δυτική Αττική, από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Γιώργος Τσίπρας, και για τη Ν.Δ. οι Θανάσης Μπούρας, Ευάγγελος Λιάκος και Γ. Κωτσήρας.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, πρώτοι αναδείχθηκαν οι Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Ελενα Ράπτη και Σταύρος Καλαφάτης από τη Ν.Δ., ενώ πρώτη σε σταυρούς από τον ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε η Κατερίνα Νοτοπούλου με τον Γιάννη Αμανατίδη και τον Κώστα Ζουράρι να ακολουθούν. Στη Β΄ Θεσσαλονίκης, η Ν.Δ. εξέλεξε τους Θ. Καράογλου, Σ. Αναστασιάδη και Δ. Βαρτζόπουλο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τον Σωκράτη Φάμελλο και τη Δώρα Αυγέρη.

Τα Χανιά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Παύλο Πολάκη, με την Ντόρα Μπακογιάννη «απέναντι» πρώτη. Ο Μάκης Μπαλαούρας (ΣΥΡΙΖΑ) δεν τα κατάφερε στην Ηλεία, ενώ ούτε ο Σπύρος Δανέλλης φαινεται ότι εκλέγεται στο Ηράκλειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή