Σε εξέλιξη το κύμα καύσωνα – Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Σε εξέλιξη το κύμα καύσωνα – Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή περαιτέρω άνοδο αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία σήμερα Δευτέρα. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσουν τους 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ σε περιοχές της Στερεάς και κυρίως της Θεσσαλίας θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται ενδεικτικά οι περιοχές όπου αναμένεται να σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες τη Δευτέρα.

Σε εξέλιξη το κύμα καύσωνα – Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-1

Το νέο έντονο κύμα ζέστης, το οποίο κατά τόπους στα ηπειρωτικά και σε ορισμένα αστικά κέντρα θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί καύσωνας θα διατηρηθεί μέχρι την Τετάρτη 10/07, ημέρα κατά την οποία αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε εξέλιξη το κύμα καύσωνα – Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-2

Λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τα οποία συνοπτικά παρουσιάζονται στον παρακάτω γράφημα.

Σε εξέλιξη το κύμα καύσωνα – Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-3

Παράλληλα, το διήμερο Δευτέρα 06/07-Τρίτη 09/07 τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ την Τετάρτη 10/07 τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στην Κεντρική και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Σημαντική υποχώρηση των θερμοκρασιών σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται από την Πέμπτη 11/07.

Πηγή: meteo.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή