Δόμνα Μιχαηλίδου: Αισιοδοξία για μια νέα αρχή

Δόμνα Μιχαηλίδου: Αισιοδοξία για μια νέα αρχή

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή πολιτικού σκηνικού; Περισσότερο θα έλεγα αλλαγή πολιτικού παραδείγματος. Αυτό νομίζω ότι είναι το ουσιαστικότερο μήνυμα του αποτελέσματος των εκλογών. Επιβεβαιώθηκε το ισχυρό «θέλω» της πλειοψηφίας του εκλογικού μας σώματος: η έξοδος από τον φαύλο κύκλο της στασιμότητας, η αναστολή της ψευδούς περιγραφής της πραγματικότητας, η επανάκτηση του πραγματικού νοήματος των λέξεων.

Εχουμε ανάγκη να σταματήσει η μιζέρια της συνεχούς εσωστρέφειας και αυτοαναφορικότητας, να ανοιχτούμε πάλι στον εξωτερικό κόσμο – όπως ιστορικά έκανε η χώρα μας. Οχι μόνο να υιοθετήσουμε, αλλά και να αναπτύξουμε το παράδειγμα της εξωστρέφειας, των επενδύσεων, των νέων, πολλών και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας.

Το διακύβευμα των προσπαθειών της νέας κυβέρνησης είναι η ορθολογική οργάνωση του κράτους, η αναγκαία αποτελεσματικότητά του, η εξοικονόμηση οικονομικών πόρων. Στόχος είναι η πραγματική μεταρρύθμιση – αυτή η μαγική λέξη που διαρκώς μας ξεγλιστρούσε από τα χέρια στα χρόνια της αναποδιάς και της αντιξοότητας για την οικονομία και τη δημοκρατία μας.

Αρκετός πια ο χρόνος που χάθηκε. Αυτό με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ήταν το μήνυμα που εδώ και καιρό έστελνε με επιμονή μα και ηρεμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και σε αυτό το μήνυμα ανταποκρίθηκε το μεγαλύτερο κομμάτι του εκλογικού μας σώματος.

Ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Η δυσκολία όμως, ευτυχώς, έχει εκ των προτέρων διατυπωθεί. Πιστεύω ότι οι Ελληνες πολίτες είναι προετοιμασμένοι. Για την πολλή δουλειά που χρειάζεται, για τη σοβαρότητα αντιμετώπισης της μικρής και μεγάλης καθημερινότητάς μας.

Από την άλλη πλευρά, αυτή της πολιτικής ηγεσίας και των λειτουργών του δημοσίου συμφέροντος, η αξιοπιστία λόγου και πράξης, η αποτελεσματικότητα έργων, η σεμνότητα στην άσκηση καθηκόντων είναι τα στοιχεία που θα κινητοποιήσουν τον καλό εαυτό όλων μας. Και σε αυτό το κομμάτι ο Κυρ. Μητσοτάκης, όλον τον καιρό που ήταν επικεφαλής της Ν.Δ. και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσε ισχυρά και συνεπή δείγματα γραφής – και έτσι θα συνεχίσει.

Αλλωστε αυτό που ζήτησε του δόθηκε από τους πολίτες: αυτοδυναμία και συναίνεση του εκλογικού σώματος σε εκ των προτέρων καθαρά διατυπωμένες προγραμματικές θέσεις. Επωμίστηκε μια ισχυρή υποχρέωση, αλλά έχει δείξει ότι είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Θα ανταποκριθεί με υπευθυνότητα – και μαζί του όλοι μας.

Αισιοδοξώ, όπως πιστεύω ότι αισιοδοξεί το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της πατρίδας μας. Ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο καθένας μας.

* H κ. Δόμνα Μιχαηλίδου είναι υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή