Οι τελευταίες στιγμές οκτώ ορειβατών πριν πεθάνουν στα Ιμαλάια (βίντεο)

Οι τελευταίες στιγμές οκτώ ορειβατών πριν πεθάνουν στα Ιμαλάια (βίντεο)

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές Ιουνίου, ελικόπτερο εντόπισε τις σορούς 7 ορειβατών από μία ομάδα 8 ατόμων, σε βουνό στιν ινδική πλευρά των Ιμαλαΐων,  σε υψόμετρο άνω των 5.500 μέτρων

Οι ορειβάτες –  τέσσερις από τη Βρετανία, δύο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μία Αυστραλή και ένας Ινδός – προσπάθησαν στις 26 Μαΐου να φθάσουν σε μια κορυφή κοντά στο Νάντα Ντεβί όταν χτυπήθηκαν από μια «αρκετά μεγάλη» χιονοστιβάδα και δεν έφτασαν ποτέ στον καταυλισμό βάσης Μουνσιγιάρι, στο ινδικό κρατίδιο Ουταραχάντ. 

Τώρα, κοντά στην περιοχή όπου τελικά εντοπίστηκαν τα επτά πτώματα τον Ιούνιο, βρέθηκε θαμμένη στο χιόνι η κάμερα ενός από τους άτυχους ορειβάτες.

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό που ανακτήθηκε έχουν καταγραφεί οι  τελευταίες στιγμές της ομάδας.Το βίντεο δείχνει τους ορειβάτες να φτάνουν σιγά-σιγά σε μια ανώνυμη κορυφή ενώ ότι εκείνη την ώρα ο καιρός ήταν ανέφελος και ηλιόλουστος.

Ακόμα δεν έχει εντοπιστεί το πτώμα του Βρετανού ορειβάτη ενώ το βίντεο χρησιμοποιείται τώρα για να μπορέσουν οι ειδικοί να καταλάβουν τι συνέβη με την αποστολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή