Εφυγε από τη ζωή ο Κάρολος Φιξ της γνωστής οικογένειας ζυθοποΐας

Εφυγε από τη ζωή ο Κάρολος Φιξ της γνωστής οικογένειας ζυθοποΐας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 92 ετών, άφησε ο επιχειρηματίας  Κάρολος Φιξ, απόγονος της οικογένειας που συνέδεσε το όνομά της με τη γνωστή μπίρα στην Ελλάδα.

Ο γνωστός επιχειρηματίας ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Ελβετία και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Μετά από πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό, εισήχθη σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου και κατέληξε, 

Η εταιρεία Φιξ ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1864 από τον Βαυαρό Γιόχαν Καρλ Φιξ και αποτέλεσε την πρώτη ζυθοποιία μεγάλης κλίμακας της Ελλάδας. Από την ίδρυσή της μέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα η οικογένεια Φιξ είχε το μονοπώλιο στην παραγωγή μπύρας στην χώρα, καθώς η ποιότητά της ήταν ασυναγώνιστη.

Μάλιστα, το 1900 η μπύρα της βραβεύτηκε στην έκθεση του Μιλάνου. Ήδη από το 1893 η εταιρεία διατηρούσε ιδιόκτητο εργοστάσιο στη Λεωφόρο Συγγρού. Μετά την πτώχευση της εταιρείας το 1983 και πολλές αποτυχημένες προσπάθειες αναβίωσης της εμπορικής της ονομασίας, η μπύρα Φιξ επανιδρύθηκε από νέους ιδιοκτήτες.

Σήμερα ανήκει στην ιδιοκτησία της «Ολυμπιακής Ζυθοποιίας» του δανέζικου ομίλου Carlsberg.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή