Πέσαν τα μάνταλα βαριά…και η τσιγαρίλα

Πέσαν τα μάνταλα βαριά…και η τσιγαρίλα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντάξει. Για να είμαστε δίκαιοι, δεν παραδόθηκε κανένα διαλυμένο Μέγαρο Μαξίμου χθες. Βέβαια, στην πορεία θα δείξει. Απλώς, κρίνοντας από τα συμφραζόμενα, αντιλαμβάνομαι ότι η χωροθέτηση των γραφείων δεν ήταν και πολύ –για να το θέσω κομψά– λειτουργική. Για να μην πω ότι γραφεία βρίσκονταν στους χώρους ατάκτως ερριμμένα. Αυτό, πάντως, πρέπει να ήταν το μικρότερο πρόβλημα. Το λέω διότι πηγή μου μεταφέρει ότι για κάποιον λόγο όλες οι πόρτες των γραφείων ήταν κλειδωμένες. Δεν ξέρω αν ήταν για να τους κάνουν έκπληξη. Αλλά χρειάστηκε να κληθεί αρμόδιος κλειδοκράτορας για να ανοίξουν τα γραφεία.

Κατά τα λοιπά, έχω την εντύπωση ότι, εκτός από νάρκες στον δρόμο της νέας κυβέρνησης, η προηγούμενη άφησε και ένα Μέγαρο Μαξίμου ποτισμένο στη μυρωδιά του τσιγάρου, όπως μου μετέφερε πηγή μου (για την ακρίβεια, μίλησε για «μπίχλα από τσιγάρο»). Να υποθέσω ότι είναι τα ίχνη του Καρανίκα; Πάντως, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε οι στενοί συνεργάτες σκοπεύουν να μείνουν για πολύ εκεί. Νομίζω ότι, όταν ετοιμαστούν όλα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί της Βασιλίσσης Σοφίας, θα φύγουν όλοι τρέχοντας. Και ο πρωθυπουργός. Και το Μαξίμου θα γίνει κάτι σαν μουσειακό κτίριο. Oχι της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θα χρησιμοποιείται για συναντήσεις με ξένους ηγέτες και για να βγαίνουν ωραία φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή