Κυρ. Μητσοτάκης στο υπουργικό: Aπόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα (βίντεο)

Κυρ. Μητσοτάκης στο υπουργικό: Aπόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα (βίντεο)

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά έχω όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο που έγινε στη Βουλή. 

«Ζητήσαμε ισχυρή εντολή, οι πολίτες μάς της έδωσαν απλόχερα. Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις Ελληνίδες και Έλληνες κάτω από ένα όραμα ευημερίας και προκοπής. Η δουλειά έχει ξεκινήσει», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε επίσης ότι «από σήμερα καλούμαστε να κερδίσουμε έναν δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο από τον οποίο όλες οι κυβερνήσεις έχουν βγει χαμένες. Στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει γιατί άμεσα υλοποιούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες.

Εχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Σήμερα θα παραλάβετε όλοι από έναν φάκελο με τους στόχους ανά υπουργείο αλλά και τις εκκρεμότητες της προηγούμενης κυβέρνησης. Θα υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα της παρακολούθησης προόδου ανά τομέα». 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Δεν έκρυψα προεκλογικά τη φιλοδοξία μου η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή. ο πρώτος ο οποίος αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ. Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 ορκιζόμαστε, στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κ. Τασούλα ως πρόεδρό της. Στις 20-22 Ιουλίου θα γίνουν προγραμματικές δηλώσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι την επόμενη ημέρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και μία εβδομάδα μετά, το πρώτο φορολογικό με τις πρώτες μειώσεις φόρου.

Κυρ. Μητσοτάκης στο υπουργικό: Aπόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα (βίντεο)-1

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τρεις επισημάνσεις προς τους υπουργούς:

-Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια. Ο κόσμος περιμένει έργα και πράξεις. Δουλεύουμε για το εμείς και όχι για το εγώ. Μειώνουμε κατά το 1/3 τις γραμματείες και τους συνεργάτες των μελών της κυβέρνησης.

-Δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Αλλάζουμε το τρόπο με τον οποιο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μας. Δεν σταματάμε στην ψήφιση ενός νόμου, παρακολουθούμε την εφαρμογή του. Πρόσθετο όπλο το πληροφοριακό σύστημα "Μαζί".

-Δεν ασκούμε πολιτική μόνο με το έργο, αλλά και με τη συμπεριφορά μας. Κρινόμαστε όχι μόνο για όσα λέμε, αλλά και για όσα εκπέμπουμε.

Κυρ. Μητσοτάκης στο υπουργικό: Aπόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα (βίντεο)-2

Κάλεσε ακόμη την αντιπολίτευση να δείξει την απαιτούμενη ωριμότητα λέγοντας πως «αντίπαλοι μας είναι μόνο οι δυσκολίες. Να κρατήσουμε τους στόχους ψηλά και το βλέμμα χαμηλά».

Κυρ. Μητσοτάκης στο υπουργικό: Aπόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα (βίντεο)-3

Στην ομιλία του στο υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και τις δώδεκα προτεραιότητες της κυβέρνησής του που είναι:

1. Ισχυρή ανάπτυξη με πολλές επενδύσεις και καλύτερες δουλειές

2. Αξία στην ακίνητη περιουσία

3. Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα

4. Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη στον πιο αδύναμο

5. Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων θα επισκεφθώ αύριο το υπουργείο Παιδείας για να συζητήσουμε για το τολμηρό μας σχέδιο για την εκπαίδευση του μέλλοντος.

6. Ποιοτική δημόσια υγεία για όλους

7. Νέο κοινωνικό συμβόλαιο κράτους-εργαζομένων και επιχειρήσεων

8. Υψηλό διαθέσιμο εισόδημα και αναγέννηση της μεσαίας τάξης

9. Προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη

10. Ενα σύγχρονο ψηφιακό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη

11. Ενα νέο μοντέλο πολιτισμού αλλά και ενημέρωσης με διαφορετική αισθητική

12. Μια ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτών ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι «αύριο θα επισκεφθεί το υπουργείο Παιδείας για να συζητήσει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για το τολμηρό, όπως τόνισε, σχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση του μέλλοντος, στο οποίο κεντρικό ρόλο έχουν οι άξιοι εκπαιδευτικοί μας».

Ανακοίνωσε ακόμη ότι ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να συναντήσει όλους τους επιθεωρητές εργασίας. «Καμία απόκλιση από την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Πριν από λίγες ημέρες ο λαός μάς εμπιστεύτηκε με τόλμη και ωριμότητα. Με την ίδια τολμη και ωριμότητα καλούμαστε να κυβερνήσουμε. Μακάρι να συναντήσουμε την ίδια και από την αντιπολίτευση. Αντιπαλοί μας οι δυσκολίες. Να σηκώσουμε τα μανίκια ψηλά. Αγαπάμε αυτούς που μας επέλεξαν να τους υπηρετούμε. Να αποδείξουμε ότι δεν θα γίνουμε άλλη μια κυβέρνηση, αλλά μια άλλη κυβέρνηση. Καλή δουλειά και καλή επιτυχία σε όλες και όλους».

Κυρ. Μητσοτάκης στο υπουργικό: Aπόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα (βίντεο)-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή