Μεταναστευτική Πολιτική: Αλλαγή στο νομικό πλαίσιο για τις διαδικασίες ασύλου

Μεταναστευτική Πολιτική: Αλλαγή στο νομικό πλαίσιο για τις διαδικασίες ασύλου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι ένα κρίσιμο υπουργείο γιατί η διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού είναι μια κρίσιμη αποστολή για κάθε δημοκρατική πολιτεία, που απαιτεί να ικανοποιηθούν δύο ύψιστα αγαθά. Το ένα είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ανθρώπινη ζωή και το άλλο είναι η ασφάλεια των πολιτών και μάλιστα η ασφάλεια των χωρών υποδοχής. Αυτά είναι τα κριτήρια από τα οποία κρίνεται κάθε μεταναστευτική πολιτική». Με αυτά τα λόγια, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική Γιώργος Κουμουτσάκος περιέγραψε σε αδρές γραμμές τις ισορροπίες που θα επιχειρήσει να ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση στο δύσκολο αυτό πεδίο κατά την τελετή παραλαβής του υπουργείου από τον κ. Δημήτρη Βίτσα, χθες στο κτίριο Κεράνη όπου στεγαζόταν το υπουργείο Μετανάστευσης.

Ο νέος υπουργός ανέφερε ότι τα γεγονότα του προσφυγικού – μεταναστευτικού κύματος βρήκαν την πολιτεία απροετοίμαστη και σε αντιδιαστολή έκανε λόγο για την εφαρμογή καλά προετοιμασμένων πολιτικών από εδώ και στο εξής, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αλλο ασφάλεια και αυστηρότητα και άλλο κολαστήρια», αναφερόμενος στη Μόρια. Ο κ. Κουμουτσάκος εξήγγειλε ότι θα αλλάξει το νομικό πλαίσιο για τις διαδικασίες ασύλου έτσι ώστε να τρέξουν πιο γρήγορα, αλλά και να μην υπάρχουν παράθυρα που διαιωνίζουν επ’ άπειρον τη διαδικασία. Πάντως ο νέος υπουργός συμφώνησε με τον προκάτοχό του Δημήτρη Βίτσα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει να αναλάβει και πάλι τον φάκελο της μετανάστευσης στο πλαίσιο της Ε.Ε.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στο νέο κυβερνητικό σχήμα εντάχθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή