Στο υπ. Παιδείας ο πρωθυπουργός

Στο υπ. Παιδείας ο πρωθυπουργός

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Παιδείας, πρώτο όλων, επέλεξε να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, επιδιώκοντας να καταδείξει τη βαρύτητα του χαρτοφυλακίου στον μεταρρυθμιστικό σχεδιασμό της. Το υπουργείο Παιδείας, καθώς είναι αρμόδιο για τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς των τριών βαθμίδων, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης θα στείλει σήμερα μήνυμα ενίσχυσης των εκπαιδευτικών μέσω των πολιτικών που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση. Ενδεικτικά, μεταξύ των άμεσων κυβερνητικών προτεραιοτήτων είναι η απελευθέρωση του σχολείου από τον ασφυκτικό έλεγχο του υπουργείου, με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και πρωτοβουλία στους εκπαιδευτικούς και στον διευθυντή. Επίσης, θα υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ.

Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι θα περιοριστεί η εξεταστέα ύλη στα μαθήματα, αλλά θα διατηρηθεί η Κοινωνιολογία στη θέση των Λατινικών, που καταργήθηκαν. Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη συνδέεται και με το γεγονός ότι στην εκπαίδευση απαιτούνται άμεσα μεταρρυθμιστικές ενέργειες. Ενδεικτικά, στόχος είναι να ενισχυθεί ο επαγγελματικός προσανατολισμός στο γυμνάσιο, να δημιουργηθούν πρότυπα και πειραματικά σχολεία, να ενισχυθεί η ειδική αγωγή, να δοθεί έμφαση στην απόκτηση πιστοποιημένων γνώσεων πληροφορικής και ξένων γλωσσών από τους μαθητές.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πρώτη προτεραιότητα είναι η κατάργηση του ασύλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή