Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το Βραβείο Διηγήματος της Κοινοπολιτείας (Commonwealth Short Story Prize) τιμήθηκε –στο Κεμπέκ– η συγγραφέας Κωνσταντία Σωτηρίου (φωτ.) από την Κύπρο. Στο διήγημά της «Εθιμα θανάτου», η Κωνσταντία Σωτηρίου γράφει για τις Κύπριες μητέρες και συζύγους, οι οποίες αφέθηκαν να πιστεύουν ότι οι δικοί τους αγνοούνταν μετά τον πόλεμο του 1974. Το διήγημα, το οποίο υποβλήθηκε στα ελληνικά, μετέφρασε η Λίνα Πρωτοπαπά και αποτελεί μέρος της τρίτης νουβέλας της Κωνσταντίας Σωτηρίου «Πικρία χώρα», που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από τις εκδόσεις Πατάκη. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που το μεγάλο βραβείο απονέμεται σε μεταφρασμένο έργο.

(…) Ο Ριπ Τορν, γνωστός στους περισσότερους για τους ρόλους του στο «Men in Black» και στο «The Larry Sanders Show» πέθανε στο σπίτι του στο Κονέκτικατ σε ηλικία 88 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ο μάνατζέρ του. Ο Τορν είχε διακριθεί αρκετές φορές, έχοντας κερδίσει βραβείο Emmy αλλά και υποψηφιότητα για Οσκαρ το 1984 για τον ρόλο του στη δραματική ταινία «Cross Creek».

(…) Ενώ αρχικά είχε συμφωνηθεί η παραγωγή της ταινίας «Red Notice» να έχει την υπογραφή της Universal, τα δεδομένα άλλαξαν και το θρίλερ εντάχθηκε στην οικογένεια του Netflix. Επίσης, όπως έγινε γνωστό εκτός από τον Ντουέιν Τζόνσον και την Γκαλ Γκαντότ, στο φιλμ θα λάβει πρωταγωνιστικό ρόλο και ο Ράιαν Ρέινολντς. Τα γυρίσματα δεν θα ξεκινήσουν πριν από το 2020. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή