ΗΥΤ Mati – Ένα γούρι στον καρπό

ΗΥΤ Mati – Ένα γούρι στον καρπό

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εμπνευστές της υδρομηχανικής τεχνολογίας ΗΥΤ και τα Ora Kessaris υμνούν το ελληνικό καλοκαίρι με δύο συλλεκτικές δημιουργίες, το H0 Mati Day και το H0 Mati Night. Ο χρόνος κυλάει σαν το νερό. Αυτή η θεμελιώδης αντίληψη γύρω από τη ρευστότητα του χρόνου αποκτά νέα διάσταση και χρώμα ελληνικό χάρη στη σύμπραξη της ανεξάρτητης ελβετικής ωρολογοποιίας ΗΥΤ και των Ora Kessaris. Χάρη στην πρωτοποριακή φιλοσοφία της υδρομηχανικής τεχνολογίας που εισήγαγε η ΗΥΤ, στα ρολόγια της δεν υπάρχουν δείκτες και η ανάγνωση της ώρας γίνεται με δύο υγρά διαφορετικού χρώματος και πυκνότητας που κινούνται μέσα σε ένα λεπτό σωληνάκι στην περιφέρεια του καντράν. Στα νέα H0 Mati προστέθηκε ένα γαλάζιο μάτι στο 9, στοιχείο που συνδέει τον υδάτινο κόσμο της HYT με την Ελλάδα και τη μεσογειακή παράδοση, σαν ένα φυλαχτό που προστατεύει από το κακό και την αρνητική ενέργεια. Και τα δύο ρολόγια έχουν κάσα από ατσάλι με διάμετρο 48,8 mm και πάχος 18,7 mm.

ΗΥΤ Mati – Ένα γούρι στον καρπό-1

Το H0 Mati Day συμβολίζει τις ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού, το μπλε του Αιγαίου και του Ιονίου και το ολόλευκο των ελληνικών σπιτιών όταν ο ήλιος βρίσκεται στο απόγειό του.

ΗΥΤ Mati – Ένα γούρι στον καρπό-2

Το H0 Mati Night συμβολίζει τις νύχτες, όταν ο ήλιος έχει βασιλέψει και κυριαρχεί η γαλήνη, το μυστήριο αλλά και η ενέργεια. Η κάσα από ατσάλι με μαύρο DLC και το μαύρο καντράν αποκτούν ζωντάνια χάρη στις έντονες μπλε πινελιές με το μάτι να έχει τον ρόλο του πρωταγωνιστή.

ΗΥΤ Mati – Ένα γούρι στον καρπό-3

Ο αποκλειστικός μηχανισμός τους είναι κουρδιστός με 65 ώρες αυτονομίας. Και καθώς η χρήση του νερού για τη μέτρηση του χρόνου μάς γυρίζει πίσω στην Αρχαία Ελλάδα και τις κλεψύδρες, στο πλάι των ρολογιών, κάτω από το ογκώδες κρύσταλλο ζαφειριού, υπάρχει η φράση του Ηράκλειτου: «τὰ πάντα ῥεῖ καὶ οὐδὲν μένει».

Περισσότερες πληροφορίες για την HYΤ εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (210-3711020)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή