Σχέδιο ανανέωσης του ΚΙΝΑΛ από Φ. Γεννηματά

Σχέδιο ανανέωσης του ΚΙΝΑΛ από Φ. Γεννηματά

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη επίσημη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η χάραξη της μετεκλογικής πορείας, αλλά και οι διαρθρωτικές αλλαγές που σχεδιάζονται τίθενται σήμερα (16.00) επί τάπητος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, του κορυφαίου εκτελεστικού οργάνου του κόμματος.

Πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη, άλλωστε, τόνιζαν ότι, παρότι ηγεσία και στελέχη προσέδωσαν θετικό πρόσημο στην ετυμηγορία της κάλπης, αναγνωρίζεται η ανάγκη, αφενός, να δοθεί σαφές στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η παράταξη από τα έδρανα της αντιπολίτευσης στη νέα Βουλή και, αφετέρου, να σταλεί μήνυμα ανανέωσης, τόσο δομικά όσο και σε επίπεδο προσώπων.

Χθες, καταγράφηκε η πρώτη αποχώρηση από το επιτελείο που είχε ενεργό συμμετοχή στον επικοινωνιακό σχεδιασμό του Κινήματος Αλλαγής, με τον Σταμάτη Μαλέλη να παραιτείται από τη θέση του γραμματέα Επικοινωνίας, αφήνοντας αιχμές κατά της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά. Στη δήλωσή του, ο Σταμάτης Μαλέλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι εδώ και δύο μήνες υπήρχε «διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων», προσθέτοντας ότι ο ίδιος διαφωνεί με τις αλλαγές στην κομματική διάρθρωση τις οποίες προωθεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Εκανε δε λόγο για «πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν το κίνημα να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαλέλης ήταν από τα λίγα στελέχη που τις τελευταίες εβδομάδες είχαν εκφράσει δημοσίως τη διαφωνία τους με τη θέση της ηγεσίας για παροχή ψήφου ανοχής προς τη νέα κυβέρνηση. Από την πλευρά του, αποστάσεις από την πάγια θέση του Κινήματος Αλλαγής ότι το ίδιο αποτελεί τον μοναδικό εκφραστή του προοδευτικού χώρου έλαβε σε συνέντευξή του (ρ/σ News247) ο Δημήτρης Κρεμαστινός, από τα ιστορικά στελέχη της παράταξης που δεν κατάφερε να ανανεώσει τη θητεία του στο Κοινοβούλιο. Ο κ. Κρεμαστινός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αυτό που λέμε δημοκρατική παράταξη έχει ένα ποσοστό πάνω από 40%», ταυτίζοντας εν ολίγοις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ως προς το πολιτικό τους πρόσημο και χαρακτηρίζοντας «μονόδρομο» τη συνεργασία των δύο κομμάτων.

Πυρά κατά Ν.Δ. για φυλακές

Την ίδια ώρα, η Χαριλάου Τρικούπη εξαπέλυσε και την πρώτη δριμεία επίθεση κατά της νέας κυβέρνησης, με αφορμή την απόφαση για μεταφορά των αρμοδιοτήτων ασφαλείας των φυλακών από το υπουργείο Δικαιοσύνης στις δυνάμεις της αστυνομίας. «Δεν μπορεί το μόνο “φάρμακο” στην ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ να είναι η ιδεοληψία της Δεξιάς», υπογράμμισε το Κίνημα Αλλαγής προσθέτοντας πως «η νέα κυβέρνηση, πιστή στις συντηρητικές της ρίζες, σπεύδει να εφαρμόσει τις αναχρονιστικές της ιδέες. Δημιουργεί μια επίφαση ασφάλειας και σπρώχνει κάτω από το χαλί τα μεγάλα προβλήματα της φυλακής και την προστασία των κρατουμένων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή