Ο ΔΗΚΤΗΣ (11/07/19)

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμβαση 190 εκατ. δολ. για την  Intralot

Εκλεισε το μεγάλο συμβόλαιο της Intralot στην πόλη της Ουάσιγκτον. Το νέο συμβόλαιο είναι διάρκειας πέντε ετών, με δικαίωμα επέκτασης στα 10 έτη. Το μέγιστο ύψος για την πρώτη πενταετία έχει καθοριστεί σε 215 εκατ. δολ. ΗΠΑ (περίπου 190 εκατ. ευρώ). Το νέο συμβόλαιο εκτός από τη διαχείριση της τοπικής λοταρίας, προβλέπει τη  διεξαγωγή του αθλητικού στοιχηματισμού στα όρια της πρωτεύουσας των ΗΠΑ και της περιοχής Κολούμπια. Το τοπικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την κύρωση της σύμβασης, μετά την ψηφοφορία θρίλερ που πραγματοποιήθηκε προχθές. Από τα 13 μέλη του συμβουλίου υπέρ ψήφισαν τα επτά, τα πέντε μέλη κατά, ενώ ένα μέλος απείχε. Η νέα σύμβαση δέχθηκε μεγάλες επικρίσεις από τα τοπικά μέσα, κυρίως λόγω της ανάθεσης του αθλητικού στοιχηματισμού. Το τοπικό συμβούλιο, όμως, έκρινε ως αποτελεσματικότερο την ανάθεση του συμβολαίου, καθώς μια διαγωνιστική διαδικασία θα απαιτούσε ένα με δύο έτη, γεγονός που θα προκαλούσε απώλεια εσόδων για τις τοπικές αρχές.

Διαγωνισμός-εξπρές 12 ημερών για έργο 39 εκατ. στον ΟΑΣΘ 

Σαν να μη συμβαίνει τίποτε κινούνται στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. και στο έργο του εκσυγχρονισμού του ΟΑΣΘ. Το αμφιλεγόμενο έργο –προϋπολογισμού 39 εκατ. ευρώ, καθώς άλλαξαν ορισμένοι όροι της αρχικής διακήρυξης– επαναπροκηρύχθηκε την 1η Ιουλίου 2019  και έχει ημερομηνία υποβολής προσφορών 12 Ιουλίου 2019. Και σαν να μη έφτανε αυτό, η διοίκηση της ΚτΠ Α.Ε. κάλεσε στις 8 Ιουλίου τους υποψήφιους αναδόχους να πραγματοποιήσουν, ενόψει της υποβολής των προσφορών, επιτόπιες επισκέψεις στον ΟΑΣΘ από 9 Ιουλίου έως την ημερομηνία υποβολής των προσφορών, δηλαδή 12 Ιουλίου.

Δύο στελέχη από τα παλιά στο υπουργείο Εργασίας

Δύο στενοί συνεργάτες από την προηγούμενη περίοδο υπουργίας του στο Εργασίας φαίνεται πως θα κληθούν να στελεχώσουν εκ νέου την ομάδα του Γ. Βρούτση. Η Αννα Στρατινάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αναλάβει εκ νέου τη θέση της γενικής γραμματέως Εργασίας, ενώ ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Χρήστος Χάλαρης, προαλείφεται σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του διοικητή στον ΕΦΚΑ. Πρόκειται για δύο θέσεις «φωτιά», καθώς στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούν να λάβουν «δύσκολες» αποφάσεις…

Οι πρώτες αλλαγές στη διοίκηση της ΕΤΕ

Την παραίτηση τριών μη εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου της ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για τους κ. κ. Ευα Σέντερλμπακ, Χάρη Μάκκα και Ιωάννη Ζωγραφάκη. Επιπλέον, ο κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου δεν θα είναι πλέον μέλος του Δ.Σ., αλλά παραμένει γενικός διευθυντής και γραμματέας διοικητικού συμβουλίου. Πρόκειται για το πρώτο βήμα των αλλαγών που ζήτησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Με τις προωθούμενες αλλαγές θα αυξηθούν τα μέλη του Δ.Σ. και θα αυξηθεί ο αριθμός αυτών που θα ορίσει το ΤΧΣ. Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες θέλουν τον κ. Γκίκα Χαρδούβελη να αναλαμβάνει καθήκοντα μη εκτελεστικού αντιπροέδρου. Οι νέες τοποθετήσεις θα αποφασιστούν στην ερχόμενη γενική συνέλευση μετόχων.

Moody’s: Η Ν.Δ. θα βρει ευήκοα ώτα στην Ε.Ε.

Πιστωτικά θετική χαρακτηρίζει την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα η Moody’s, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μια ατζέντα φιλική προς τις επιχειρήσεις, με επίκεντρο την προσέλκυση επενδύσεων μέσω της βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος, τη μείωση των φόρων, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και τη διατήρηση δημοσιονομικής πειθαρχίας. Σύμφωνα με τον οίκο, η Ν.Δ. έχει πολύ καλές πιθανότητες να εφαρμόσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της, ενώ η ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη θα βοηθήσει και τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Οπως τονίζει, η στάση της κυβέρνησης όσον αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα θα είναι καθοριστικής σημασίας για την πιστοληπτική αξιολόγησή της, ενώ παράλληλα θεωρεί καθοριστική για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τη διατήρηση καλών σχέσεων με τους δανειστές. Παρά τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ, τέλος, η Moody’s εκτιμά ότι η νέα κυβέρνηση θα βρει ευήκοα ώτα στην Ευρωζώνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή