Ενίσχυση του τζίρου και αύξηση εξαγωγών για τη ΜΕΒΓΑΛ το 2018

Ενίσχυση του τζίρου και αύξηση εξαγωγών για τη ΜΕΒΓΑΛ το 2018

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2018 για τη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ, με τον τζίρο της να καταγράφει αύξηση της τάξεως του 4,12% και να διαμορφώνεται στα 111,7 εκατ. ευρώ κατά την περυσινή χρονιά. Παράλληλα, τα λειτουργικά της κέρδη (ΕΒΙΤDA) ενισχύθηκαν κατά 11,6%, ενώ οι εξαγωγές της σήμερα φθάνουν το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών, παρουσιάζοντας αυξητικές τάσεις.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το σύνολο της αγοράς κατά το περασμένο έτος αλλά και τη μείωση της κατανάλωσης, η ΜΕΒΓΑΛ κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της, να ολοκληρώσει το επενδυτικό πλάνο της καθώς και να δρομολογήσει τις επόμενες κινήσεις της. Οπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, η στρατηγική που ορίστηκε από τη νέα διοίκηση το 2015, με βάση το πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο είχε κατατεθεί στις τράπεζες για τη σύναψη του ομολογιακού δανείου ύψους 54 εκατ., απέδωσε καρπούς. Συνεπώς, τα πλάνα του σχεδίου υλοποιούνται και προβλέπουν βελτίωση σε όλους τους τομείς της εταιρείας που θα επιφέρουν περαιτέρω ανάπτυξη. Σημειώνεται ότι ανάπτυξη αναμένεται και για την τρέχουσα χρονιά αλλά και για τις επόμενες. Η εταιρεία, έχοντας ως στόχο την αύξηση του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά και την ενίσχυση των εξαγωγών της, παραμένει προσηλωμένη στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού για ισορροπημένη διατροφή.

Στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ Χριστόδουλος Αντωνιάδης δήλωσε ότι «τα προηγούμενα χρόνια η ΜΕΒΓΑΛ χρειάστηκε να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα. Τα καταφέραμε και η εταιρεία γύρισε σελίδα. Σε αυτή την προσπάθεια όλοι έκαναν το καθήκον τους. Η διοίκηση, οι εργαζόμενοι, οι συνεργαζόμενοι κτηνοτρόφοι, οι πάντες αντιλήφθηκαν το μείζον, που δεν είναι άλλο από τη συνέχιση της δημιουργικής πορείας της επιχείρησης. Για εμάς η ανάπτυξη, η κοινωνική προσφορά και η υπεύθυνη εταιρική συμπεριφορά είναι θεμελιώδη στοιχεία της στρατηγικής μας, που συνάδουν τόσο με το επιχειρηματικό μοντέλο που υπηρετούμε όσο και με τις αξίες μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΜΕΒΓΑΛ (Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος) είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φρέσκων γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και η πρώτη στη Βόρεια Ελλάδα. Δραστηριοποιείται στη Μακεδονία, όπου εκεί παράγεται το 67% του φρέσκου γάλακτος της Ελλάδας και συλλέγει πρώτη ύλη από 500 φάρμες της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, απασχολεί περίπου 600 εργαζομένους, διανέμει τα προϊόντα της σε χιλιάδες σημεία πώλησης στην Ελλάδα αλλά και σε περισσότερες από 35 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή