Callas in Concert – The Hologram Tour

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θρυλική ντίβα της Όπερας, Maria Callas “επιστρέφει” στη σκηνή 45 χρόνια μετά, μέσω της σύγχρονης ολογραφικής ψηφιακής τεχνολογίας και το κοινό έχει πλέον την ευκαιρία για μια πρωτόγνωρη εμπειρία: Να απολαύσει τη μοναδική Maria Callas “ζωντανά” σε συναυλία!

Το Νοέμβριο του 2019, στο πλαίσιο της δεύτερης περιοδείας της στην Ευρώπη, η μοναδική αυτή εμπειρία θεάματος έρχεται και στην Αθήνα, για δύο ξεχωριστές βραδιές που θα συγκινήσουν και θα μαγέψουν το κοινό.

Η παράσταση Callas In Concert προσφέρει στον θεατή του σήμερα τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μία αναπαράσταση της μοναδικής ερμηνείας της Callas επί σκηνής, αυτής που την ανέδειξε σε θρύλο της Όπερας.

Με αυτόν τον μοναδικά καινοτόμο και πρωτότυπο τρόπο, μπορεί κανείς να ζήσει μια παράσταση της Ντίβας, να εκστασιαστεί όπως οι προηγούμενες γενιές από την ανυπέρβλητη ικανότητά της να συνδέεται με το κοινό της και να παρασυρθεί από την έμφυτη δραματουργία και το πάθος της, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Όλα αυτά με συνοδεία ζωντανής μουσικής από την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που πλαισιώνει την παράσταση της μεγάλης ερμηνεύτριας, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Eímear Noone, στις 11 & 12 Νοεμβρίου στην Αθήνα, «Θέατρον», Αίθουσα Αντιγόνη, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».          

H BASE Hologram, η κορυφαία εταιρεία δημιουργός περιεχομένου ζωντανής ψυχαγωγίας, αξιοποιεί την τεχνολογία των ολογραφικών ταινιών για την παραγωγή συναυλιών και ειδικεύεται στη δημιουργία θεαμάτων μέσω της ολογραφικής τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας μια φωτορεαλιστική, τρισδιάστατη απόδοση, δίνoντας στους θεατές τη δυνατότητα να συνδεθούν βιωματικά με το περιεχόμενο της ζωντανής παράστασης. Σημαντική συμβολή στη δημιουργία του project έχει η Warner Classics, διαθέτοντας όλες τις ηχογραφήσεις με τη φωνή της Maria Callas που έχει στην κατοχή της.

Η Maria Callas έχει αναμφίβολα αφήσει το στίγμα της στον κόσμο της Όπερας ως η καλλιτέχνιδα που όρισε την έννοια “Ντίβα”. Βρίσκεται μέχρι και σήμερα στη λίστα με τους πιο επιτυχημένους σε πωλήσεις τραγουδιστές κλασικής μουσικής και θεωρείται η σπουδαιότερη σοπράνο στην ιστορία της μουσικής. Το 2007 τα βραβεία Grammy της απένειμαν το Lifetime Achievement Award και την ίδια χρονιά ψηφίστηκε από κοινό και κριτικούς του BBC Music Magazine ως η μεγαλύτερη σοπράνο στον κόσμο. Πέντε χρόνια αργότερα, στη λίστα των επιτυχιών της ήρθε να προστεθεί και η ένταξη της στο Hall Of Fame του περιοδικού Gramophone, του Νο.1 εντύπου κλασικής μουσικής που εκδίδεται στο Λονδίνο από το 1923.

Η μεγάλη παραγωγή Callas In Concert, έχοντας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχοντας φιλοξενηθεί σε μερικά από τα πιο εμβληματικά μουσικά θέατρα όπως την English National Opera στο Λονδίνο, τη Salle Pleyel στο Παρίσι, το Θέατρο Bozar στις Βρυξέλλες κ.α. έρχεται και στην Αθήνα, για δύο μόνο παραστάσεις, αφιερωμένες στην κορυφαία του είδους.

 Δευτέρα 11 & Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 στις 21:00

«Θέατρον», Αίθουσα Αντιγόνη,

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος.

Με τη συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

•           Στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος

•           Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.viva.gr

•           Τηλεφωνικά στο 212 254 0300 & 11876

Τμήμα Κρατήσεων και Εισιτηρίων «Ελληνικού Κόσμου»: Τ. 212 254 0300, [email protected]

Για εισιτήρια ΑΜΕΑ οι κρατήσεις θα γίνονται μόνο τηλεφωνικά, στο 212-2540300, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή