Ενας 93χρονος ευπατρίδης – Δώρισε 600.000 δολ. στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ενας 93χρονος ευπατρίδης – Δώρισε 600.000 δολ. στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράξενα ήχησε πριν από μέρες στους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, το ασυνήθιστο αίτημα ενός συμπαθέστατου ηλικιωμένου, ο οποίος προσφέρθηκε να παραχωρήσει ένα αστρονομικό ποσό από την προσωπική του περιουσία για τις ανάγκες του Ιδρύματος. Το προσωπικό μεταβίβασε άμεσα το αίτημα δωρεάς και την Τετάρτη στο κτίριο της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που εδρεύει στη Μυτιλήνη, ο 93χρονος Θανάσης Παλαιολόγος συναντήθηκε με την πρύτανη κ. Χρυσή Βιτσιλάκη για να πραγματοποιήσει τη δωρεά 600.000 δολαρίων ΗΠΑ.

Με καταγωγή από το χωριό Νάπη της Λέσβου, ο 93χρονος κ. Παλαιολόγος μετανάστευσε από μικρός στην Αμερική, όπου έκανε περιουσία. Πριν ακόμα υπογραφεί η δωρεά, η παρουσία του στο πανεπιστήμιο και το παράδοξο αίτημά του έκανε «πάταγο» στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με τον ίδιο να αισθάνεται συστολή, αρνούμενος ακόμα και να μιλήσει για το θέμα. Μάλιστα βρέθηκαν αρκετοί που του υπέδειξαν πού αλλού θα «έπρεπε» να διαθέσει τα χρήματά του.

Πάντως, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου τον ευχαριστεί θερμά με την κ. Βιτσιλάκη να τον αποκαλεί ευπατρίδη. Η δωρεά των 600.000 δολαρίων ΗΠΑ θα διατεθεί για τις ανάγκες της Κεντρικής Βιβλιοθήκης στη Μυτιλήνη, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών των φοιτητών/τριών.

«Ο κ. Παλαιολόγου αποδεικνύει ότι οι διαχρονικές αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς προς την κοινότητα δεν έχουν χαθεί στη δίνη της σύγχρονης επιδίωξης της πρόσκαιρης φήμης και των εγωκεντρικών επιδιώξεων. Παράλληλα, με το παράδειγμά του αναδεικνύεται ως σύμβολο της αγάπης και της ενεργού υποστήριξης των νησιωτών του Αιγαίου στο πανεπιστήμιό τους, μια αγάπη και μια υποστήριξη που το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βιώνει καθημερινά, ακόμα και όταν δεν απολαμβάνει επαρκή στήριξη από τους πολιτειακούς φορείς, όπως συμβαίνει ενίοτε», καταλήγει η κ. Βιτσιλάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή