Γ. Στουρνάρας: Θα εισηγηθώ την πλήρη άρση των capital controls

Γ. Στουρνάρας: Θα εισηγηθώ την πλήρη άρση των capital controls

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή του να εισηγηθεί την πλήρη κατάργηση των capital controls αποκάλυψε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συναντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη με τον διοικητή της ΤτΕ κ. Στουρνάρα, συζητήθηκαν οι ευρύτερες εξελίξεις στην οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε έμφαση στις θετικές προσδοκίες των διεθνών αγορών για την ελληνική οικονομία με τη νέα διακυβέρνηση, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στη σημαντική βελτίωση του κόστους δανεισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, όσο και στην ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών για χρεόγραφα που εκδόθηκαν από συστημικές τράπεζες, όπως η Τράπεζα Πειραιώς (ομόλογο 400 εκατ. ευρώ) και η Εθνική Τράπεζα (ομόλογο 400 εκατ. ευρώ) με χαμηλό επιτόκιο. 

Σε δήλωσή του ο κ.Στουρνάρας είπε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου μετά απο 3,5 χρόνια. Όπως ανέφερε για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, όλα τα «όπλα» είναι στο τραπέζι προσθέτοντας πως η χώρα χρειάζεται δημοσιονομικό χώρο για να κάνει μεταρρυθμισεις.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα το πρωτογενές πλεόνασμα είναι στο 2,9% έναντι στόχου 3,5%, δήλωσε όμως πως δεν ανησυχεί καθώς ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με ενίσχυση της ανάπτυξης. Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια είπε πως και οι δύο προτάσεις που έχουν κατατεθεί μπορούν να υλοποιηθούν.

Τι αναφέρει το Μαξίμου

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Κοινό συμπέρασμα υπήρξε, σύμφωνα με το Μαξίμου, τόσο στο γεγονός ότι οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση φέρνουν ισχυρότερη ανάπτυξη και δημιουργούν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για την υλοποίηση του προγράμματός της, αλλά και ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει συνδυαστικά τις προτάσεις της Τραπέζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή