Τι ξέρετε για την πολίτικη κουζίνα;

Τι ξέρετε για την πολίτικη κουζίνα;

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωρίζατε ότι:

  • Ο αυθεντικός πολίτικος μουσακάς δεν έχει μπεσαμέλ;
  • Τα λαδερά γεμιστά στην Πόλη τα έτρωγαν κρύα από το ψυγείο, ως πρώτο πιάτο ή μεζέ, και τα γεμιστά με κιμά ζεστά, ως κύριο πιάτο;
  • Ότι οι Ρωμιοί της Πόλης αρέσκονταν να γεμίζουν όλων των ειδών τα λαχανικά, ακόμα και καρότα (!);
  • Τις μπάμιες τις μαγείρευαν πολύ συχνά με κιμά και τα φασολάκια με μοσχάρι;
  • Το μπεγιεντί το έφτιαχναν με διάφορα κρεατικά και λαχανικά;
  • Η Πόλη ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εισαγωγικά λιμάνια της Μεσογείου και άρα είχε πρόσβαση σε πληθώρα προϊόντων;
  • Τα ψάρια ήταν από τα πιο διαδεδομένα τρόφιμα της πολίτικης κουζίνας;
  • Η αρχική εκδοχή του μουσακά ήταν ένα αγροτικό πιάτο που μαγειρευόταν όλο τον χρόνο, με βασικά συστατικά τον αρνίσιο κιμά και ένα εποχικό λαχανικό: μελιτζάνες, πατάτες, κολοκύθια, φασολάκια, μπάμιες, πράσα, πιπεριές, λάχανο και άλλα;
  • Η σκορδαλιά για την Πολίτισσα νοικοκυρά δεν ήταν ποτέ με πατάτα αλλά με ξηρούς καρπούς και ψωμί;
  • Ο πολίτικος μεζές είναι «εφεύρεση» ρωμαίικη;
  • Από τα πιο δημοφιλή κεμπάπ είναι αυτά που ψήνονται μέσα σε μούσμουλα;

Πολύτιμες πληροφορίες για την αυθεντική πολίτικη κουζίνα και εξαίσιες συνταγές από ντόπιους μαγείρους στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή