Πανταλέων: Θεώρησα χρέος μου να μείνω και να παλέψω

Πανταλέων: Θεώρησα χρέος μου να μείνω και να παλέψω

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εάν κάποιος αθλητής δικαιούται να φέρει τον τίτλο «σημαία του Παναθηναϊκού», αυτός δεν είναι άλλος από τον Σωτήρη Πανταλέοντα. Ο αθλητής του βόλεϊ προέρχεται από τα «σπλάγχνα» της ομάδας και την προσεχή αγωνιστική περίοδο θα συμπληρώσει τα 26 χρόνια από τότε που φόρεσε για πρώτη φορά την πράσινη φανέλα, και θα γίνει ο μακροβιότερος αθλητής του συλλόγου σε ό,τι αφορά τα ομαδικά αθλήματα.

Με το τριφύλλι στο στήθος ο 39χρονος έζησε χαρές και πίκρες. Εμεινε εκεί σε όλες τις δύσκολες στιγμές γιατί θεωρεί την ομάδα «οικογένειά» του. Εξάλλου από την παιδική ηλικία αποτελεί το δεύτερο σπίτι του. «Το σπίτι μου ήταν δίπλα στη γήπεδο και όλα τα παιδιά πηγαίναμε στις ακαδημίες. Ηταν φυσιολογικό να βρεθώ εδώ. Τον σύλλογο τον θεωρώ οικογένειά μου. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα φύγω. Ηθελα να περάσω ολόκληρη την καριέρα μου φορώντας τη φανέλα του», μας λέει.  

Και πραγματικά, έφυγε στο εξωτερικό (Λατίνα, Κάννες), αγωνίστηκε και ένα χρόνο στον Παμβοχαϊκό, αλλά γύρισε στη Λεωφόρο και «έβαλε πλάτη» στα δύσκολα. «Θεώρησα χρέος μου να μείνω και να παλέψω. Δεν ήμουν ο μόνος. Ηταν και ο Ανδρεόπουλος και άλλοι. Δεν θα τον παρατούσαμε κι ας ήμασταν και μόνοι μας», τονίζει.

Σε ηλικία 16 ετών ο Σωτήρης Πανταλέων έπαιξε για πρώτη φορά σε επίσημη αναμέτρηση. Από τότε κατέκτησε πρωταθλήματα, Κύπελλα, σούπερ Καπ και συμμετείχε σε «φάιναλ φορ» ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Τώρα έχει στόχο να βοηθήσει τον αγαπημένο του σύλλογο να βρεθεί και πάλι στην κορυφή του πρωταθλήματος. «Η φετινή χρονιά θα είναι, επίσης, μεταβατική για εμάς. Μεταβατική προς την… κανονικότητα. Βήμα βήμα όλα τα τμήματα θα βρεθούν και πάλι ψηλά. Είμαστε στον σωστό δρόμο. Βρεθήκαμε ένα βήμα πριν από την καταστροφή και από του χρόνου ο σύλλογος θα αρχίσει να διεκδικεί τίτλους παντού», υπογράμμισε.  

Εκτός από την πράσινη φανέλα, ο βολεϊμπολίστας έχει φορέσει και αυτή της Εθνικής Ελλάδος. Μάλιστα, είναι αισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ: «Μέσα από την κρίση δόθηκαν ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Υπάρχουν παιδιά με προσόντα και θέληση για καριέρα. Τώρα μπορούν εύκολα να φύγουν και να πάνε σε κάποια ομάδα στο εξωτερικό και αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο. Πιστεύω ότι θα δούμε και άλλα νέα παιδιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή