Δέκα προσαγωγές για την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη

Δέκα προσαγωγές για την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στην Κρήτη οι έρευνες της αστυνομίας για τη δολοφονία τα Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ιτον, η σορός της οποίας βρέθηκε πριν τρεις ημέρες σε προχωρημένη σήψη μέσα σε σπηλιά σε περιοχή του δήμου Πλατανιά, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της από το ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Η 60χρονη βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία και είχε εξαφανιστεί από τις 2 Ιουλίου. 

Ήδη έχουν γίνει περισσότερες από δέκα προσαγωγές ατόμων, ενώ οι διωκτικές αρχές «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή – αγροικίες, παλιές αποθήκες, μάντρες, σπίτια – αναζητώντας πειστήρια (π.χ. ένα μαχαίρι θα ξετύλιγε το "κουβάρι"). 

Παράλληλα, ελέγχουν τα αυτοκίνητα των προσαχθέντων, εξετάζουν αν φέρουν ίχνη τραύματος, γρατζουνιές ή μώλωπες, τσεκάρουν τα κινητά τους, ώστε να έχουν μια εικόνα για το γεωγραφικό στίγμα τους την ημέρα της εξαφάνισης και φυσικά ερωτώνται για τις κινήσεις τους την ημέρα της εξαφάνισης της άτυχης γυναίκας. 

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν και κτηνοτρόφοι. Μεταξύ αυτών έχει εξεταστεί κι ένας βοσκός, που έβοσκε τα πρόβατά του κοντά στο χώρο της ΟΑΚ, αλλά και όλοι όσοι έκαναν αγροτικές εργασίες στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα ελέγχονται και όλα τα τηλεφωνήματα που έγιναν από την περιοχή της Ορθόδοξης Ακαδημίας και σε ακτίνα 10 χλμ. από όπου ενδεχομένως προκύψουν στοιχεία.

Συλλυπητήρια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία των ερευνών της υπόθεσης της Suzan Eaton, απέστειλε το παρακάτω τηλεγράφημα προς τους οικείους της εκλιπούσης:

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ἐντιμολογιώτατον Κωνσταντῖνον Ζορμπᾶν,

Γενικόν Διευθυντήν Ὀρθοδόξου Ἀκαδημίας Κρήτης,

Κολυμπάρι – Χανιά.

Μετά βαθείας λύπης πληροφορηθέντες τραγικόν αὐτόθι συμβάν ἐκφράζομεν συμπάθειαν Μητρός Ἐκκλησίας καί προτρεπόμεθα ὅπως διαβιβάσητε τά συλλυπητήρια ἡμῶν τῇ πενθούσῃ οἰκογενείᾳ τῆς θανούσης. Αἰωνία ἡ μνήμη αὐτῆς!

Πατριάρχης Βαρθολομαῖος

Πηγή: cretalive.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή