Αποκλειστική συνέντευξη της Νίκης Κεραµέως στην «Κ»: Αλλάζουν όλα στα ΑΕΙ

Αποκλειστική συνέντευξη της Νίκης Κεραµέως στην «Κ»: Αλλάζουν όλα στα ΑΕΙ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξωστρέφεια, αυτονοµία, αξιολόγηση, είναι οι βασικοί πυλώνες των δραστικών αλλαγών που προωθεί άµεσα η κυβέρνηση στην Παιδεία, µε πρώτο κύριο πεδίο εφαρµογής τα πανεπιστήµια. Το όλο πλαίσιο της µεταρρυθµιστικής ατζέντας παραθέτει µε κάθε λεπτοµέρεια στην «Κ», στην πρώτη συνέντευξή της η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραµέως.

Η Νίκη Κεραμέως απαντά για το άσυλο, τονίζοντας πως η πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει το κατάλληλο ακαδημαϊκό περιβάλλον για την αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ελευθερίας.

Σχετικά με το ζήτημα στο οποίο καταγράφηκαν οξύτατες αντιδράσεις τόσο από τα ΑΕΙ και τους φορείς, όσο και από τη Ν.Δ. προεκλογικά και αφορά τη δημιουργία νέων τμημάτων ΑΕΙ από τον τέως υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, καθώς και την «πανεπιστημιοποίηση» των ΤΕΙ, η υπουργός σχολίασε πως πράγματι έχει προκληθεί οξύ πρόβλημα, ενώ αναφέρει πως «η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη έγινε χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αξιολόγηση των εν λόγω ιδρυμάτων, χωρίς μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.

Διαβάστε τη συνέντευξη της νέας υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στην έντυπη έκδοση της «Καθημερινής» που κυκλοφορεί σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή