Αυτοκίνητα που φτιάχτηκαν στην Ελλάδα

Αυτοκίνητα που φτιάχτηκαν στην Ελλάδα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Στην Ελλάδα δεν έχουμε βαριά βιομηχανία αλλά και μαζική παραγωγή οχημάτων. Στο παρελθόν έχουν παραχθεί αρκετά αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών και το Enfield E8000, ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που κατασκευάστηκε στη Σύρο σε 115-120 μονάδες. Σήμερα η ελληνική RCH Automotive που έχει έδρα την Κατερίνη κατασκευάζει αυτοκίνητα όπως το Spoeedster, τα θρυλικά Buggy κ.ά.

 
Όλα τα παραπάνω ανακαλύπτει ο Βασίλης Σαρημπαλίδης με την ομάδα του, που γυρίζουν στις Κυκλάδες με Jet Ski και σκάφος, ανακαλύπτοντας παράλληλα και μοναδικές εικόνες από το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Το project με την ονομασία Jet Tour Greece, δείχνει σπάνιες εικόνες, τις οποίες οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, και μεταδίδεται μέσω YouTube (στο κανάλι του Βασίλη Σαρημπαλίδη) σε 10 επεισόδια.  

 
Το ταξίδι ξεκινά από την Ανάβυσσο και ακολουθεί τη διαδρομή, Σύρος, Μύκονος, Νάξος, Αμοργός και Σαντορίνη. Ο Βασίλης Σαρημπαλίδης οδηγώντας ένα Yamaha FX Cruiser SVHO στη θάλασσα και όλη τη γκάμα των μοντέλων της Peugeot στην ξηρά ανακαλύπτει ξεχωριστά θέματα και τα παρουσιάζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Η ομάδα αποτελείται από τους: Μάνο Χρυσό (αρχισυντάκτη), Γιώργο Καραμέρη (καπετάνιο), Μάνο Γεωργίου (κάμερα – μοντάζ) και Δήμο Αρχοντούλη (art direction και σκηνοθετική επιμέλεια). Το πρωτότυπο ταξίδι των 400 μιλίων, στήριξε η Yamaha – Μοτοδυναμική που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια στην Ελλάδα, η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Peugeot, η μεγαλύτερη ασφαλιστική πλατφόρμα insurancemarket.gr και η εταιρεία λιπαντικών και πρόσθετων Bardahl. 

 
Το πρώτο επεισόδιο βγήκε στον αέρα πριν από λίγες ημέρες και όπως θα δείτε, αφορά στην προετοιμασία ενός τέτοιου ταξιδιού. Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα επεισόδια μέσα στο καλοκαίρι τα οποία είναι διαθέσιμα τόσο με αγγλικούς όσο και με γαλλικούς υπότιτλους. 
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή