Σε 12 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Micro

Σε 12 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Micro

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το International Micro μ Festival (IMMF) είναι ένα ετήσιο διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, όπου μοναδικός κριτής είναι το κοινό. Ο σχεδιασμός του φεστιβάλ περιλαμβάνει την ταυτόχρονη διεξαγωγή του στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού κάθε φθινόπωρο. Φέτος θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 13 Οκτωβρίου.

Στόχος του φεστιβάλ αποτελεί η διάδοση της ταινίας μικρού μήκους και η προβολή της αξιόλογης δουλειάς νέων Ελλήνων κινηματογραφιστών του είδους στην ελληνική περιφέρεια και το εξωτερικό.

Το IMMF βασίζει την ιδιαιτερότητά του σε μια σημαντική καινοτομία. Είναι το μοναδικό φεστιβάλ πανευρωπαϊκά, που προβάλλει 15 ταινίες μικρού μήκους την ίδια ημέρα και ώρα σε πολλές πόλεις ταυτόχρονα με «ζωντανή» αναμετάδοση των αποτελεσμάτων.

Από το 2016, το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η περίοδος υποβολής ταινιών για International Micro μ Festival 2019 έκλεισε με μεγάλο αριθμό αιτήσεων και γεωγραφικό εύρος, το οποίο φέτος απαριθμεί πάνω από 60 χώρες. Ήδη όλες οι ταινίες βρίσκονται στη διάθεση των μελών της προκριματικής επιτροπής. 

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι δεκαπέντε ελληνικές συμμετοχές που θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν για την ψήφο του κοινού σε ζωντανή σύνδεση το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις πόλεις του δικτύου του IMMF 2019. 

Παράλληλα, θα ανακοινωθούν και οι τίτλοι των διεθνών συμμετοχών, οι δράσεις του ειδικού αφιερώματος «Micro Future: Η Τεχνολογία του Αύριο», καθώς και οι υπόλοιπες δράσεις του IMMF.

Η προκριματική επιτροπή του IMMF 2019 αποτελείται από τους: Ρόμπι Εκσιέλ, κριτικός κινηματογράφου, την ηθοποιό Γιούλικα Σκαφιδά, τον σκηνοθέτη Αλέξη Τσάφα και τον ιδρυτή του IMMF Σίμο Κυπαρισσόπουλο.

Το IMMF για τέταρτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και τη συνεργασία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, του Centre culturel hell énique, της Πρεσβείας της Δανίας  κ.α.

Τα βραβεία που θα δοθούν στους νικητές του ελληνικού διαγωνιστικού, όπως αυτοί αναδειχθούν από την ψηφοφορία, είναι συνολικής αξίας 4,000 ευρώ.

Φέτος, το MμF, θα φιλοξενήσει μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Έρευνα και καινοτομία» και τίτλο «Micro Future: Η Τεχνολογία του Αύριο». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:

· Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,

· Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,

·  Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και

· Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή