Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα είναι σημαντικός παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα είναι σημαντικός παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου καθώς ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με το επιτελείο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό.

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνεργασία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή επιτροπή και την νέα ελληνική κυβέρνηση βασικό θέμα το μεταναστευτικό», είπε ο Δ. Αβραμόπουλος και συνέχισε:

«Παρουσιάστηκε η κατάσταση που κυριαρχεί στην ευρύτερη περιοχή όπου τον τελευταίο καιρό. Είναι ελεγχόμενη ωστόσο παρατηρούνται ροές. Θα πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον και η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού, διαβεβαίωσε γι αυτό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι σημαντικός παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» και εξήγησε ότι «το μεγάλο αυτό ζήτημα που ήρθε για να μείνει θα τυγχάνουν της καλύτερης δυνατής διαχείρισης».

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της» σημείωσε και συμπλήρωσε, «για όλα τα ζητήματα που την απασχολούν, πολλώ δε μάλλον για το μεταναστευτικό».

«Η χώρα πέρασε δύσκολες στιγμές με το μεναταστευτικό ωστόσο με δεδομένη τη βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, είναι βέβαιο ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική στο μέλλον», είπε ακόμα ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας είναι εδώ και κοντά της είναι και η Ευρωπαϊκή επιτροπή».

Για την Τουρκία, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι «η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη. Με καλή συνεργασία και με καλή προδιάθεση θα φέρει καλά αποτελέσματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή