O Καλογήρου έδωσε προεκλογικά χάρη ακόμη και σε αλλοδαπούς διακινητές μεταναστών

O Καλογήρου έδωσε προεκλογικά χάρη ακόμη και σε αλλοδαπούς διακινητές μεταναστών

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι και δύο μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου απένειμε χάρες σε δικηγόρο καταδικασθέντα για απάτη επί δικαστηρίω αλλά και σε αλλοδαπούς με καταδίκες για μεταφορά παράτυπων μεταναστών στην χώρα μας, απόπειρα κλοπής και αντίσταση, για να πολιτογραφηθούν Ελληνες πολίτες. 

Αυτό προκύπτει από προεδρικό διάταγμα, που εκδόθηκε ύστερα από πρόταση του κ. Καλογήρου και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Γ΄/1126΄ της 1ης Ιουλίου και σύμφωνα με το οποίο αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες δικηγόρου από το Πενταμελές Εφετείο Πειραιά προκειμένου να ανακτήσει τη δικηγορική του ιδιότητα: “Αίρονται: Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του (…) με τις αποφάσεις υπ’ αριθμ.: α.: …/2013 του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιώς σε ποινή φυλάκισης δώδεκα (12) μηνών μετατραπείσα σε χρηματική για την αξιόποινη πράξη της απάτης επί δικαστηρίω και β. …/2013 του Πενταμελούς Εφετείου Πειραιώς σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών μετατραπείσα σε χρηματική για τις αξιόποινες πράξεις της απόπειρας απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας επί δικαστηρίω κατ’ εξακολούθηση και της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση, προκειμένου να ανακτήσει τη δικηγορική του ιδιότητα”.

O Καλογήρου έδωσε προεκλογικά χάρη ακόμη και σε αλλοδαπούς διακινητές μεταναστών-1

Επίσης, αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του (…) και τα κωλύματα λόγω της καταδίκης του σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών «για το αδίκημα της απόπειρας κλοπής αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας» ώστε ο (…) να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση. 

Εξάλλου, την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και δεύτερο προεδρικό διάταγμα, ύστερα από πρόταση του κ. Καλογήρου, με το οποίο αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του (…) σε συνολική ποινή φυλάκισης ενός έτους και έξι μηνών «για την αξιόποινη πράξη της διευκόλυνσης, προώθησης και μεταφοράς στο εσωτερικό της χώρας δύο αλλοδαπών στερουμένων των νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων», προκειμένου να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση. 

O Καλογήρου έδωσε προεκλογικά χάρη ακόμη και σε αλλοδαπούς διακινητές μεταναστών-2
O Καλογήρου έδωσε προεκλογικά χάρη ακόμη και σε αλλοδαπούς διακινητές μεταναστών-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή