Ομολογία 27χρονου για τον φόνο της βιολόγου

Ομολογία 27χρονου για τον φόνο της βιολόγου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 27χρονος από τον Κίσσαμο Χανίων φέρεται να ομολόγησε προφορικά στην Αστυνομία τον φόνο της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ιτον. Ο ύποπτος προσήχθη χθες για ανάκριση και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να υποστήριξε ότι αρχικά χτύπησε με το αυτοκίνητό του την 60χρονη για να την ακινητοποιήσει και στη συνέχεια την έπνιξε με τα χέρια του.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ αστυνομικοί στα Χανιά εξέταζαν τον 27χρονο για να ξεκαθαρίσουν ότι είναι όντως ο δράστης. Το πιθανό κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν σεξουαλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί πρόκειται να οδηγήσουν τον ύποπτο στο σημείο όπου είχε βρεθεί η σορός της Ιτον για να τους εξηγήσει βήμα προς βήμα την πράξη του. Σε βίντεο που είχε αναρτήσει ο ύποπτος στο YouTube εμφανίζεται να εξερευνά σπήλαια στην Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι η 60χρονη Αμερικανίδα εντοπίστηκε στις 8 Ιουλίου νεκρή σε στοά από την περίοδο της γερμανικής κατοχής, στο Ξαμουδοχώρι Χανίων. Τα ίχνη της Ιτον είχαν χαθεί στις 2 Ιουλίου και η εξαφάνισή της δηλώθηκε στην Αστυνομία δύο ημέρες αργότερα.

Ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό διαπίστωσαν ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία. Συγκέντρωσαν δείγμα γενετικού υλικού από τα νύχια του θύματος και τα έστειλαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα για να βρεθεί εάν υπάρχει και DNA που μπορεί να ανήκει στον δράστη. Η Αστυνομία είχε προσαγάγει και ανακρίνει για την υπόθεση περισσότερα από δέκα άτομα, ενώ είχε συλλέξει από αυτούς και γενετικό υλικό.

Η οικογένεια της Αμερικανίδας βρισκόταν στην Κρήτη παρακολουθώντας από κοντά τις έρευνες των αρχών, σε μια υπόθεση που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον διεθνών ΜΜΕ. Αποχώρησαν το περασμένο Σάββατο. Η σορός του θύματος θα μεταφερθεί σήμερα αεροπορικώς από γραφείο τελετών του Ηρακλείου στη Φρανκφούρτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή